"Bir Kadın Hikâyesi"

Toplumda kadın duyarlılığını artırma, kadınların gerçek hayat hikâyelerinin derlenerek ortaya çıkmasını sağlama, kadınların aileleri ve çevreleriyle iletişim kurabilmelerini sağlama, kadınl

Tekirdağ 27.08.2018 15:30:00 0

 

Toplumda kadın duyarlılığını artırma, kadınların gerçek hayat hikâyelerinin derlenerek ortaya çıkmasını sağlama, kadınların aileleri ve çevreleriyle iletişim kurabilmelerini sağlama, kadınların yazma becerilerini ortaya çıkarma amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Bir Kadın Hikâyesi” konulu öykü yarışması düzenleniyor. Eserlerin son teslim tarihi 4 ocak 2019 cuma günü iken, dereceye giren isimlerin açıklanacağı tarih ise 15 Şubat 2019 Cuma günü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından toplumda kadın duyarlılığını artırma, kadınların gerçek hayat hikâyelerinin derlenerek ortaya çıkmasını sağlama, kadınların aileleri ve çevreleriyle iletişim kurabilmelerini sağlama, kadınların yazma becerilerini ortaya çıkarma amacıyla “Bir Kadın Hikâyesi” konulu öykü yarışması düzenleniyor.

1 OCAK 2000 YILI VE ÖNCESİ DOĞUMLU TÜM KADINLAR KATILABİLECEK

Öykü yarışması hakkında bilgi veren yetkililer, yarışmanın konusunun Türkiye’de kadın; güçlü kadınlar, ezilen kadınlar, örnek kadınlar, kahraman kadınlar, çileli kadınlar, başarılı kadınlar, kimsesiz kadınlar gibi konular çerçevesinde kurgu ya da aileden ve çevreden derlenen öykü yazma olduğunu ifade ederek,  ülkemizde yaşayan 1 Ocak 2000 yılı ve öncesi doğumlu (18 yaşını doldurmuş) tüm kadınların katılabileceğini kaydetti.

SON TESLİM TARİHİ 4 OCAK 2019

17 ağustos cuma günü yarışmanın duyurusunu yaptıklarını kaydeden yetkililer, eserlerin son teslim edilme tarihinin 4 Ocak 2019 Cuma günü olduğunu belirtti. Eserlerin değerlendirilmesinin 5 ocak-14 şubat 2019 tarihleri arasında yapılacağını ifade eden yetkililer dereceye giren eserlerin 15 şubat 2019 Cuma günü açıklanacağını, ödül töreninin ise 8 Mart 2019 Cuma günü yapılacağını kaydetti.

 

DERECEYE GİREN ESERLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Dereceye giren eserlerin sahiplerinin ödüllendirileceğini kaydeden yetkililer; ‘’1’incilik ödülü 10 bin Türk lirası, 2’ncilik ödülü 7 bin 500 Türk lirası, 3’üncülük ödülü 5 bin Türk lirası, mansiyon  3 bin Türk lirası.  Büyükşehir Belediyemiz tarafından basılacak olan “Bir Kadın Hikâyesi” Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi Kitabında, dereceye giren eserler ile birlikte Seçici Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme neticesinde yayınlanmaya değer bulunan eserler yer alacak’’ dedi.  

 

KATILAN ESERİN DAHA ÖNCE HİÇBİR YERDE YAYINLANMAMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR

 

Genel katılım şartları hakkında da bilgi veren yetkililer; ‘’Düzenleme Kurulu ile Seçici Kurulda görev alan kişiler ve bu kişilerle birinci dereceden akrabalık bağı olanlar yarışmaya katılamazlar. Eser, anı/derleme/söyleşi/mektup/öykü türlerinden herhangi biriyle yazılabilir. Katılan eserin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış, basılmamış ve herhangi bir yarışmadan ödül almamış olması gerekmektedir’’ dedi.

 

GECİKME VE KAYIPLARDAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUMLU DEĞİL

Her yazarın ancak bir eserle yarışmaya katılabileceklerini kaydeden yetkililer; ‘’Yarışmacılar eserlerinin sağ üst köşesine 5 harften oluşan bir rumuz yazıp, eser üzerine kesinlikle gerçek ad ve soyadlarını belirtmeyeceklerdir. Eser, dijital ortamda sadece verilen rumuz ile CD’ye kayıt edilmelidir. CD üzerine ve CD zarfının üzerine sadece verilen rumuz yazılı olmalıdır.  Eserden 5 ayrı adet kopya (yazıcı çıktısı) alınarak ayrı ayrı dosyalanmalıdır.  Yarışmacılar, ayrı bir A4 dosya kağıdına; rumuz, eser adı,  eser sahibinin adı soyadı,  TC kimlik no,  doğum tarihi ve yeri,  yaşadığı şehir, meslek, telefon no,  e-posta,  ev adresi, kısa özgeçmiş, ve “Yarışmanın tüm şartlarını kabul ediyorum” yazarak tarih atıp imzalayacaklar, 1 adet vesikalık fotoğraflarıyla birlikte bu bilgi formunu ayrı bir küçük boy zarfa koyarak zarfı kapatıp üzerine sadece rumuzu yazacaklardır.  Son olarak yarışmacılar eserlerini; 1 adet CD ortamında, beş kopyasını (yazıcı çıktısı) ve özgeçmişlerinin de yer aldığı bilgi formunu zarfıyla birlikte büyük boy bir zarf içerisine koyup gönderen kısmına sadece rumuzlarını yazarak; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı (Bir Kadın Hikâyesi - Yarışma) Kültür Şube Müdürlüğü Kat:3 Çınarlı Mah. Hayrabolu Cad. No:4 Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ  adresine KARGO ile göndereceklerdir. Eseri gönderen kişinin ad soyad, adres, vs. bilgileri sadece kargo poşetinin üzerine yazılmalıdır.  Hangi nedenle olursa olsun belirtilen son katılım tarihi ve saatinden sonra, ilgili adrese ulaşacak olan eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır. Posta ya da kargoda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumlu değildir’’ dedi.  

 

İNTERNET YOLUYLA YA DA ELDEN YAPILAN TESLİMATLARIN KABUL EDİLMEYECEK

 İnternet yoluyla ya da elden yapılan teslimatların kabul edilmeyeceğini kaydeden yetkililer; ‘’  Teslim edilen hiçbir eser geri iade edilmeyecektir.  Yukarıda yazılı maddelerden herhangi bir tanesinin eksikliği halinde, eser yarışma dışı bırakılır.  Zarfı teslim eden her yarışmacı bu şartnameyi okumuş ve şartlarını kabul etmiş sayılır’’ dedi.

 

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİNİN VERDİKLERİ PUANLARIN ORTALAMASI ESERİN BAŞARI SIRASINI BELİRLER

Gönderilen eserlerin, seçici kurul üyelerinin tamamı tarafından değerlendirildiğini kaydeden yetkililer; ‘’  Seçici kurul üyelerinin verdikleri puanların ortalaması eserin başarı sırasını belirler.

Değerlendirme sonucu eşitlik söz konusu olduğunda seçici kurul başkanının vereceği karar belirleyici olur. Seçici kurulunun verdiği kararlar kesindir’’ dedi. Seçici kurulun kimler tarafından yapılacağı hakkında da bilgi veren yetkililer, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar şenler, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Selda Uygur, Namık Kemal Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı Öğretim Görevlisi - Yazar Uzman Mine Engin Tekay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı - Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Behcet Atlı,  Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hülya Çakar gibi isimlerden oluşuyor’’ dedi.

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10