Kırtasiyecilerde okul hareketliliği başladı

Okulların açılmasına sayılı günler kala Çerkezköy'deki kırtasiyecilerde okul hareketliliği başladı. Kırtasiyeciler, okul çantalarının fiyatları 65 liradan başladığını belirterek

Çerkezköy 28.08.2018 18:19:00 0
Kırtasiyecilerde okul hareketliliği başladı

 

 

Okulların açılmasına sayılı günler kala Çerkezköy’deki kırtasiyecilerde okul hareketliliği  başladı. Kırtasiyeciler, okul çantalarının fiyatları 65 liradan başladığını belirterek 100 TL’ye kadar çıktığını ifade etti. Kırtasiyeciler ayrıca bir öğrencinin kırtasiye alışverişinin  okul çantası ile birlikte 200 ile 250 lira arasında değiştiğini kaydetti.

 

BU YIL YÜZDE OTUŞ ARTIŞ OLDU

 

Çerkezköy’ün köklü kırtasiyelerinden olan Sever Kırtasiye Sahibi Cengiz Sever, bu yıl tüm kırtasiye mamullerinde  yüzde otuzluk bir artış olduğunu belirterek, “Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasıyla birlikte kırtasiye hareketliliği Pazartesi günü başladı. Geçen yıla  göre bu yıl  kırtasiye ürünleri  yüzde 30 arttı. Buna rağmen vatandaşların  mağdur olmaması için bizler de çok az bir karla satışa sunduk. Okul çantalarının fiyatları bu yıl 65 liradan başlayarak yukarıya doğru 100 TL’ye kadar çıkıyor. Bir öğrencinin kırtasiye alışverişi de okul çantası ile birlikte 200 ile 250 lira arasında değişiyor.”dedi.

 

HER ZAMAN GARANTİLİ ÜRÜN SATIYORUZ

 

Cengiz Sever, Okul çantası ve kırtasiye alışverişi yapacak olan anne babalara da çeşitli tavsiyelerde bulundu. Sever “Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. Biz her zaman garantili mal satıyoruz ve sattığımız malın da arkasındayız. Çünkü müşteri bize bir gün değil her zaman lazım ve önceliliğim de müşteri memnuniyetidir. Bu nedenle  özellikle veliler çocuklarına kırtasiye malzemesi ya da çanta alırken satıcının sattığı malın arkasında durup durmadığına,  çantada fermuar ve dikiş garantisi verip vermediğine  çok dikkat etsinler. Satıcı ürünü 10 ya da 15 günde tamir edip geri verebiliyor mu buna baksınlar. Bizim sattığımız okul çantası, kalem kutusu gibi  tüm kırtasiye ürünlerimiz bir yıl garantili ve üstelik Sağlık bakanlığı onaylı” dedi.

 

KIRTASİYE’DE KIRTASİYECİDEN ALINIR

Cengiz Sever, anne ve babaların çocuklarına yapıştırıcı alırken yapıştırıcıların solventli ürün olanlarını almamalıdırlar diyerek, “Öncelikle şunu belirteyim. Et nasıl kasaptan alınıyorsa kırtasiye kırtasiyeciden alınır. Boyalarda da genellikle bilindik ve markalı ürünler tercih edilmeli. Ucuz diye adı sanı duyulmamış ve ne olduğu bilinmeyen markalar kesinlikle alınmamalıdır. Suluklarda çelik suluklar ya da ‘Sağlık Bakanlığı onaylıdır’ ibaresi bulunan tupper cinsi suluklar tercih edilmelidir. Sağlığa zararlı maddeler içermeyen ve tüm testlerden geçmiş güvenli okul ürünlerini satıyoruz. Pazartesi itibari ile okul alışverişleri başladı. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu hareketlilik giderek artarak 17 Eylül’de okul açılışına kadar devam edecektir” diye konuştu.

 

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10