Çorlu'da plaka tanıma sistemi dönemi başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEKPARK tarafından Çorlu'da işletilen Çorlu açık otoparkında 'Plaka Tanıma Sistemi'ne geçildiğini kaydeden TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Kar

Çorlu 29.08.2018 17:00:00 0
Çorlu

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEKPARK tarafından Çorlu’da işletilen Çorlu açık otoparkında ‘Plaka Tanıma Sistemi’ne geçildiğini kaydeden TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Kartaltepe bölgesindeki hafriyat toprağı döküm sahasında 2017 yılının Kasım ayından itibaren Plaka Tanıma Sistemini kullandıklarını ifade ederek; ‘’ Uygulama diğer otoparklarımızda da yaygınlaştırılacak.” dedi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEKPARK tarafından Çorlu’da işletilen Çorlu açık otoparkında ‘Plaka Tanıma Sistemi’ne ( PTS) geçildi.  Plaka Tanıma Sistemi sayesinde kameralardan elde edilen araç görüntüsü üzerinde plaka bölgesi tespit edilerek ayrıştırılacak ve plaka üzerinde bulunan karakterler optik karakter tanıma yöntemleri ile okunacak.

2017 YILININ KASIM AYINDAN İTİBAREN PLAKA TANIMA SİSTEMİNİ KULLANIYORUZ

Konu ile ilgili açıklama yapan TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman Yaşar Marmaraereğlisi Kartaltepe bölgesindeki hafriyat toprağı döküm sahasında 2017 yılının Kasım ayından itibaren Plaka Tanıma Sistemini kullandıklarını ifade etti.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ STANDART BİR UYGULAMA

 Plaka Tanıma Sistemi’nin standart bir uygulama olduğunu belirten Yaşar; ‘’Elektronik plaka kaydı ve zaman kaydı yapacak. Çıkışta zaman hesabı yapacak ve ücret hesaplayacak. Polnet ile entegre olacak. Park alanlarından ücretsiz faydalanacaklar, aboneler tanımlanabilecek, aranan araç alarmı alınabilecek, otopark doluluğu kontrol edilebilecek, kara liste oluşturulabilecek, giriş-çıkış sıklığı ölçülebilecek. Bu işleri yönetecek bir yetkili tanımlanacak. Bunların hepsi standart. Ama biz biniş kartı ile ödeme yapılabilsin, kredi kartı ile ödeme yapılabilsin ve güvenlik tedbirlerinin biraz daha artırılmış olmasını istedik. Bu nedenle partner diğer tedarikçilerimiz ile de çalışmamız gerekti. Bu tür çözümlerde standarttın dışına çıkıldığında süreç uzuyor. İlk kurulumdan sonra canlı kullanımı test ediyoruz. Gerekli gördüğümüz tadilatlar olacaksa onları da gerçekleştireceğiz. Bundan sonra uygulama diğer otoparklarımızda da yaygınlaştırılacak.” dedi.

Haber: Mayil SEYMEN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10