Trakya takımları ilk turda havlu attılar

Ziraat Türkiye Kupasında 1'inci tur karşılaşmaları Salı ve Çarşamba günü oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, Trakya temsilcileri kupaya ilk turdan veda ettiler. Trakya'yı temsil eden 1911 ?

Çerkezköy 30.08.2018 17:06:00 0
Trakya takımları ilk turda havlu attılar

Ziraat Türkiye Kupası'nda 42 takımın yer aldığı 1. tur maçları, oynanan 19 karşılaşmayla tamamlandı. Tek maç eleme usulüne göre oynanan mücadelelerin ardından rakiplerini yenen 21 takım adını bir üst tura yazdırdı.

 

 

21 TAKIM ADINI BİR ÜST TURA YAZDIRDI

 

 

Salı ve Çarşamba günü oynanan karşılaşmalarda Yeni Amasyaspor Kırıkkale Büyük Anadoluspor’u 3-1 mağlup etti.  Ayrıca Sinopspor Ünye 1957’yi 4-2, Kilis Belediyespor-Diyarbakır Yolspor’u 3-2, Iğdır Es Spor-Ağrı 1970 Sporu 1-0, Sarıkamış Gençlerbirliğispor-Serhat Ardahanspor’u 3-0, Yüksekova Belediyespor-Muş Menderesspor’u 2-0, Bitlis Özgüzelderespor-Mardin Büyükşehir Belediyespor’u 2-1, Siirt İl Özel İdaresi penaltı atışları sonucu 1955 Batman Belediyespor’u 5-4,Dersim 62 Spor-Karlıova Yıldırımspor’u 4-1, 68 Aksaray Belediyespor-Mut İdmanyurduBelediyespor’u 2-1, Çayırovaspor-Altınova Belediyespor’u 4-3, Bozüyük Vitraspor-Belediye Derincespor’u 3-2, Maltepespor-Beylerbeyi’yi 1-0,Bartınspor deplasmanda Yeniçağaspor’u 2-0, KütahyasporÖdemişspor’u 3-2, Bucak Belediye Oğuzhan Spor-Bigaspor’u 2-1, Kale Belediyespor deplasmanda Isparta Davrazspor’u 1-0, Karaman Belediyespor, Yozgatspor 1959'u 1-0, Karadeniz Ereğli Belediyespor da 1074 Çankırıspor'u 3-2 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

 

 

1911 AĞIR YARALI

 

 

İlk kez Ziraat Türkiye Kupasında mücadele eden 1911 Çerkezköy Doğanspor ise ilk tur maçında Çengelköyspor’a konuk oldu. Beykoz Çavuşbaşı Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Özgür Sevinç yönetirken, yardımcılıklarını ise Atahan Kalenci, Tahir Yalçın yaptı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre ev sahibi ekip tek kale bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmanın ikinci devresinde etkinliğini artıran ev sahibi ekip ÇengelköysporSerdal Öz’ün ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Çengelköyspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, temsilcimiz ise beraberlik golünü aradı. 1911 Çerkezköy Doğanspor’un yüklendiği dakikalarda ev sahibi ekip tecrübeli golcüsü Birol Öztürk’ün kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ise 1911 Çerkezköy Doğanspor’un farkı indirmek için geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada ev sahibi ekip Çengelköyspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

 

EDİRNE DEPLASMANA ÇIKTI

 

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Edirnespor 1.tur maçında deplasmanda İstanbul temsilcisi Gaziosmanpaşaspor’a konuk oldu. Yıldıztabya Stadı'nda Tekirdağ bölgesinden Levent Buğra Vartemel'in yönettiği, yardımcılıklarını aynı bölgeden Murat Vural ve Tugay Tünaydın yaptığı,  İstanbul bölgesinden Volkan Gündoğdu'nun  da 4'üncü hakem olarak sahada yerini aldığı karşılaşmaya her iki takımda galibiyet için çıktı. Ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor karşılaşmaya Armanğan, Gökhan, Emirhan, Evren, Alparslan, Samet, Ömer Faruk, Kazım, Hüseyin, Sezir ve Tunahan kadrosu ile çıkarken, Edirnespor ise karşılaşmaya İlker, Gürkan, Barış, Furkan, Uğur, Yener, Ozan, Taner Sülün, Orhan Atik, A.Serin ve Belle ilk onbiri ile çıktı.

 

 

İLK TURDA VEDA ETTİ

 

 

Karşılaşmaya her iki takımda galibiyet mücadelesi ile başlarken, ilerleyen bölümlerde gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor karşılaşmanın 66’ıncı dakikasında Ömer Faruk Kalfa’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte oyun disiplininden kopmamaya çalışan konuk ekip Edirnespor beraberlik için geliştirdiği ataklardan istediği golü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Edirnespor kupaya ilk turdan havlu atarken, Gaziosmanpaşaspor ise bu galibiyet ile ikinci tura yükselen ekip oldu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10