30 Ağustos inanç ve azmin zaferidir

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de düzenlenen resmi törenle başladı. Çelenk sunumu ile başlayan törenler tebri

Çerkezköy 30.08.2018 17:23:00 0
30 Ağustos inanç ve azmin zaferidir

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yılı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşku ile kutlandı.

 

 

ÇELENKLER SUNULDU

 

 

Sabah saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, , 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreninin ardından saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamlığı makamında tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti.

 

 

PROTOKOL ÜYELELERİİNİN BAYRAMINI KUTLADILAR

 

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Örenci Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ederek, protokol üyelerinin bayramını kutladı.  Çerkezköy Kaymakamlığında ki programın ardından saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanında tören devam etti.

 

 

“İNANÇ VE AZMİN ZAFERİDİR”

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Üsteğmen Samet Damla gerçekleşti. Damla “ Türk milletinin ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüce Türk milletinin bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun el ele, omuz omuza vererek gönül birliği içinde kazandığı destansı bir zaferin 96’ncı yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, 19 Mayıs 1919’da bin yıllık Türk yurdunun istilasını isteyen emperyalist güçlere karşı ‘ya istiklal ya ölüm’ parolası ile yola çıkan Mustafa Kemal’in ve ona yürekten bağlı Türk ulusunun inanç ve azminin zaferidir” dedi.

 

 

“TARİHE GÖMMÜŞTÜR”

 

 

Bu zaferin herşeyin bittiği sanılan bir anda, vatanın işgali karşısında şahlanan,‘önce vatan’ diyerek elinde ve avucundaki her şeyi vatanı ve istiklali için feda eden, çocuğundan esirgediği örtüsünü cepheye götürdüğü mermisinin üzerine örterek destanlaşan Türk milletinin tarihte eşi görülmemiş büyük zaferi olduğunu ifade eden Damla “ Türk milletinin geleceğini belirleyen 30 Ağustos zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmışve  yetişmiş insan gücünü kaybetmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk milli bir devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür” diye konuştu.

 

 

“BÜYÜK DESTAN OLMUŞTUR”

 

 

30 Ağustos 1922’de  zaferle sonuçlanan büyük taarruzda Türk ordusunun‘4-5 ayda düşürülemez’ denilen düşman mevziini 6 günde çökerttiğini, Afyon- İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da 10 günde gerçekleştirdiğini kaydeden Damla “ Düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kısa bir sürede yok edilmiş, istila amacıyla Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir. Ebedi başkomutanımız Atatürk ve arkadaşları tarafından her aşaması eşsiz bir dehayla planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış olan bu zafer, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren, Türk ordusunun gücünü, komutan ve askerlerin cesaretini, halkın fedakarlığını bir kez daha kanıtlayan büyük bir destan olmuştur” açıklamasında bulundu.

 

 

“HÜRRİYET MEŞALESİ OLMUŞTUR”

 

 

Damla “ Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile vatan ve milletimizin geleceğinin garanti altına alınmıştır. Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türkiye’nin değil, dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur.Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 96’ncı yıldönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan, devlet olmanın onurunu, ulus olmanın gururunu, vatan sevgisinin kutsiyetini her zaman yüreğinde hisseden yüce Türk ulusuna bu büyük zaferi kazandıran, canları ve kanları pahasına bize bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize ve büyük Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı  Kuvvetleri Günü, yüce Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusuna kutlu olsun” dedi.

 

 

TÖREN GEÇİSİ GERÇEKLEŞTİ

 

 

Damla’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Kaymakamlık bünyesinde kurulan Mehteran ekibi bini bir konser verdi. Geçit töreninde askeri birlikler ve  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin geçişi, törene katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla ayakta alkışlandı. Programda Çerkezköy Belediyesi de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılan vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

 

 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

 

 

Tebrikat töreni ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Camcı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar,Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Temsilcisi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, askeri erkan,  gaziler, okul müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10