Balık sezonu açılışının 4'üncüsü düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Balık Avı Sezonu'nun açılışını yaptı. Av yasağının bitmesi ile birlikte ağlarını denize bırakacak olan Tekirdağlı balıkçıları uğurlamak için

Tekirdağ 2.09.2018 19:29:00 0
Balık sezonu açılışının 4

 

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Balık Avı Sezonu'nun açılışını yaptı. Av yasağının bitmesi ile birlikte ağlarını denize bırakacak olan Tekirdağlı balıkçıları uğurlamak için bu yıl 4'üncüsü uapılan Balık Sezonu Açılışı Süleymanpaşa Kumbağ Sahili'nde düzenlendi.

 

4. Balık Avı Sezon Açılış Etkinliği'ne Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

"TÜM BALIKÇILARIMIZA RASTGELE"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Deniz ve okyanuslar Allah'ın insanoğluna lütfudur. Bugün değişiklik sıkıntısı yaşadığımız iklimsel belirlemelerde etkin rol oynar denizler.  Aynı şekilde beslenmede de çok önemli bir yerde duruyor. Su kaynaklarını doğru kullanarak protein ihtiyacımızın büyük bir kısmını balıktan karşılayabiliriz. İklim değişiklikleri artık çıplak gözle görülebilir durumda. Bu değişiklikler denizdeki varlıkları da olumsuz etkiliyor. Balık çeşitleri ciddi ölçüde azalıyor, buna çare üretmek zorundayız.  Bu nedenle ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kuruluşundan bu yana aralıksız olarak yaptığı alt yapı çalışmaları ile Tekirdağ'ın kıyılarını kirlenmekten kurtarmıştır. Bu ileride bize olumlu şekilde yansıyacaktır. Bereketli bir yıl için ağlarını denize atacak tüm balıkçılarımıza rast gele diyorum" dedi.

"ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise "Yıllar önce turistik bir balıkçı kasabası olan Kumbağ, koşullarını çok iyi değerlendirmeden geçirdiği senelerden sonra burayı çok seven iki belediye başkanına sahip oldu. Biz Kumbağ'da gençliğimizi geçirdik, Kumbağ'ın geçmişte nasıl olduğunu bilen insanlarız. 2000'li yıllarda fosseptik yüzünden bir turistik yerden söz etmek mümkün değildi. Alt yapı konusunda Büyükşehir Belediye başkanımızın önemli katkıları ile seferberlik başladı, hem Barbaros hem de Kumbağ'da. Bu seferberlik devam ederken Barbaros'a gelen doğalgazı Kumbağ'a getirme fikrini buradaki hemşerilerimizle paylaştığımızda ya bir yazı kaybedeceksiniz ya da doğalgazı dedik. Bütün hemşerilerimiz doğalgaz tercihin yaptı. O nedenle bu yaz bir miktar sıkıntı çektiğinizin farkındayız. Ama zahmetsiz rahmet olmaz. Önümüzdeki yaz Kumbağ için parlak bir yaz olacak" şeklinde konuştu.

ATATÜRK TÜRKİYE'NİN KALBİDİR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak mutlu bir Tekirdağ yaratmak için yola çıktıklarını belirterek, "Süleymanpaşa'nın Kumbağ ve Barbaros mahalleleri ile Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerinin yaz aylarında nüfusları artıyor. Yaz ve kış nufüsları bu kadar farklı olan bir yerde hizmetlerin de ona göre olması gerekiyor. Bunun için de öncelikle altyapı çalışmalarına başladık.  TESKİ'ye özel olarak Tekirdağ'dan vidanjörü kaldırma talimatı verdim.  Bunun adımları atıldı, seneye Kumbağ'da vidanjör olmayacak.  11 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı olarak ben, göreve geldiğimizde önemli olanın seçilmek olmadığını, vatandaşa en iyi hizmeti götürmenin önemli olduğunu söyledik. Bugün, başta Süleymanpaşa olmak üzere kanalizasyon denize gitmiyor.  Kumbağ'ın arka tarafına modern bir biyolojik arıtma tesisi yapıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde denizlerimizde balık çeşitlerinin aşama aşama çoğaldığını göreceğiz.  Vatandaşımıza doğalgaz hayırlı olsun.  Biz görev süremizin sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bana enerjiyi nerden bulduğumu soruyorlar. Enerjimizin kaynağı ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleridir. Bizim yeni bir lider arayışına ihtiyacı yok, bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk, Türkiye'nin kalbidir. Bu duygularla balık sezonumuzun bereketli olmasını diliyorum. Vira bismillah" dedi.

SÜREYYA DAVULCUOĞLU KONSERİYELE SON BULDU

Havai fişek gösterisinin ardından balıkçı tekneleri bereketli bir yıl dileği ile denize uğurlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunulan 4. Balık Avı Sezonu Açılış Etkinliği, Süreyya Davulcuoğlu konseri ile son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10