Bisiklet ve uçurtma şenliğine yoğun ilgi

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali'nin 4'üncü gününde belediye tarafından gelenekselleşen 4'üncü Bisiklet Şenliği ve 3'üncü

Çerkezköy 2.09.2018 20:06:00 0
 Bisiklet ve uçurtma şenliğine yoğun ilgi

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nin 4’üncü gününde belediye tarafından gelenekselleşen 4’üncü Bisiklet Şenliği ve 3’üncü Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi.

Dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediyesi binası önünde start alan Bisiklet Şenliği Kuşbahçe Mevkii’nde son buldu. Şenlikte Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, belediye meclisi üyeleri, belediye birim müdürleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları da hazır bulundu.

ŞENLİKTE BİSİKLETÇİLER 10 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Gülhis Akay başta olmak üzere yaklaşık her yaştan bin bisikletçinin katılım gösterdiği bisiklet şenliğinde bisikletçiler uçurtma şenliğinin düzenlendiği Kuşbahçe Mevkii’ne kadar 10 kilometre durmadan pedal çevirdi.

ÖZ ÇEKİM YAPMAYI İHMAL ETMEDİ

Başkan Akay parkur sırasında bisikletinden öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Renkli görüntüler oluşturan bisikletçileri yol boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Kültür ve Sanat festivali kapsamında düzenlenen bisiklet şenliğinin ardından uçurtma şenliği Kuş Bahçe Mevkii’nde dün saat 16.45’te düzenlendi.

3 BİN UÇURTMA DAĞITILDI

Çerkezköy Belediyesi uçurtma şenliğine katılan çocuklara 3 bin adet uçurtma dağıttı. Uçurtmaları alan çocuklar anne ve babalarıyla birlikte uçurtma uçurtmanın zevkini yaşadı. Her yaştan Çerkezköylü vatandaşın büyük zevkle uçurtma uçurmanın zevkini yaşarken, havanın biraz rüzgarlı olması nedeniyle de bazı uçurtmalar havalanmadan yere çakıldı. Saat 19.00’a kadar devam eden uçurtma şenliğine binlerce Çerkezköylü katıldı.

BAŞKAN AKAY DA UÇURTMA UÇURDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da uçurma şenliğinde uçurtma uçuranların arasında yer aldı. Başkan Akay, çocukluğunda da uçurtma uçurtmaktan zevk aldığını ve uçurtma uçurtmanın insana ayrı bir heyecan ve zevk verdiğini söyledi. Başkan Vahap Akay uçurtma uçururken kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmayarak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

UÇURTMA ŞENLİĞİNDE VATANDAŞLARA SUÇUK EKMEK DAĞITILDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından uçurtma şenliğinde her yıl olduğu gibi bu yılda şenliğe katılan her yaştaki katılımcılara sucuk ekmek, ayran ve su ikram edildi. Vatandaşlar hazırlanan sucuk stantlarından sucuk ekmek almak için uzun kuyruklar oluşturdu.   

TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANDI

Uçurtma şenliğine katılmak isteyen vatandaşlar, Kuşbahçe Mevkii’ne araçlarıyla gelmek isteyince uzun kuyruklar oluştu. Buna bir de duyarsız sürücülerin araçlarını yanlış park etmeleri eklenince trafik yoğunluğu yaşandı.

Haber: Seyit SÜREN – Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10