Festival 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenecek olan ''Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali"nin 12-15 Eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Bölgede Gündem 4.09.2018 17:22:00 0
Festival 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

 

 

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan ‘’Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali"nin 12-15 Eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

 

Geçtiğimiz yıl teması ‘’Çocuk’’olan festivalin bu yıl ki temasının ise ‘’Kadın’’ olacağı açıklandı. 4 gün sürecek olan Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nde bin 600 yıllık Kakava Ateşi bir kez daha yanarken birbirinden ünlü sanatçılar vatandaşlar ile buluşacak. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Geçen çeyrek yüzyılı aşkın süredir devam eden festivalimizin bu yıl 28’incisini düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl teması ‘’Çocuk’’ olan festivalimizin bu yıl temasını ‘’Kadın’’ olarak belirledik. Öldürülen, tecavüze uğrayan, şiddet gören kadınlarımıza dikkat çekmek adına böyle bir karar aldık. Kadın cinayetleri son bulsun, kadına olan şiddet son bulsun istiyoruz’’ dedi. Dolu dolu bir program hazırladıklarını söyleyen Kesimoğlu ‘’Vatandaşlarımızın, eğleneceği, bilgileneceği, yeniliklerle tanışabileceği bir program oldu. Herkesi festivalimize bekliyoruz’’ dedi.

 

KAKAVA ATEŞİ YANACAK

Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali 12 Eylül Çarşamba günü saat 17:30’da Özgürlük Parkı Önünden hareket edecek olan kortej ile başlayacak. Etkinlikler 18.30’da, Festival Alanı’nda Kakava Ateşi’nin yakılması ile devam edecek. Kortej yürüyüşü Karaumur Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Fevzi Çakmak Bulvarı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, İstasyon Caddesi ve devamında festival, alanında son bulacak.

 

IŞKIRLAK ÖDÜLÜ DEMET AKBAĞ’A VERİLECEK

Festivalde gelenek haline gelen her yıl değerli bir sanatçıya verilen ‘’Işkırlak’’ isimli ödülün bu yıl ki sahibi ise tiyatroya yıllarını veren Demet Akbağ olacak. Festivalin ilk gününde İstasyon Caddesi ve Yayla Mahallesi’nde çeşitli konserler düzenlenecek. İstasyon Caddesi’nde saat 20:30’da Dilek Pehlivan, 22:00’de Mehmet Erdem, 21:30’da Yayla Mahallesi’nde Faruk Demir sahnede olacak. Festivalin ikinci gününde İstasyon Caddesi Sabahattin Ali Sokağı’nda 20:30’da Ömür Gedik, Festival alanında ise saat 22:00’de Kibariye sahneye çıkacak.

FUNDA ARAR SAHNE ALACAK

Festivalin üçüncü gününde ise Türk Pop müziğinden Funda Arar, saat 22:00’de sahne alacak. 4 günlük festivalin son günü ise festival alanında saat 22:00’de grup M.F.Ö Kırklarelililerle buluşacak.

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10