31 bin Euro'luk E Yetişkinler Projesi amacına ulaştı

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Koordinatörlüğünde Çerkezköy İlçe Halk Eğitim Merkezi, İtalya ve Romanya'nın birlikte yürüttüğü 31 bin euro bütçeli  E-Yetişkinler Projesi ile yapıla

Çerkezköy 4.09.2018 19:13:00 0
31 bin Euro

E Yetişkinler Projesinde yer alan İtalyan öğretmenler, Romanyalı öğretmenler ile Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi merkezi yöneticileri ve Kapaklı İlçe Halk Eğitimi Merkezi yöneticileri Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

 

 

GÜMÜŞ’E PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

 

Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “31 bin euroluk E Yetişkinler Projesi’nde Çerkezköy olarak 5 kişi, Kapaklı 5kişi, İtalya 4 kişi ve Romanya 3 kişi ile yer aldı. E proje kapsamında İtalya El sanatları, Romanya çocuk gelişimi, Çerkezköy Solitfort (çizim) ve Kapaklı genel toplantılar kapsamında katkı veriyor. Proje kapsamında yapılan bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Kapaklı ilçemizde 3 Kasım tarihinde yapılacak toplantı da internet ortamında hangi çalışmaların yer alacağı belirlenecek. Belirlenen çalışmalar internet ortamında yayınlanıp tüm dünyaya duyurularak bu çalışmalar hakkında yetişkinlere internet ortamında uzaktan eğitim verilecek. Toplantının ilkini İtalya’da 4 Temmuz’da ve 4 Ağustos’ta da Romanya’da gerçekleştirildi. Bugün de projemizin üçüncü çalışmasını Çerkezköy’de gerçekleştirdik’’ dedi.

 

 

ÇOK VERİMLİ BİR ÇALIŞMA

 

 

Çok verimli bir çalışma olduğuna inandıkları E yetişkinler projesinin amacına ulaştığını kaydeden Kazak; ‘’ Çerkezköy’de yapılan çalışmamızda İtalya ve Romanya ile bizim yaptığımız çalışmaları masaya yatırdık. Yapılan tüm çalışmaların her birinin güzel bir çalışma olması bizleri oldukça memnun etti. Kapaklı’da yapılacak toplantımızda da hangi çalışmanın siteye konulacağı belirlenecek ve belirlenen çalışmalar hakkında karar verildikten sonra internet ortamında yayımlanarak dünyaya duyurulacak” diye bilgi verdi.

 

 

PROJEDE YER ALANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

 

Gül Kazak’ın ardından konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’, “Ülkeler arası gerçekleştirilen bu güzel projede yer alan tüm proje sahiplerini tebrik ediyorum. Ülkeler arası işbirliği yapılarak hazırlanan bu proje gerçekten çok güzel eğitim projesi olmuş. Bu projenin devam etmesini temenni ediyorum. Projede yer alan herkesi bir kez daha kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

 

 

TÜRKİYE’NİN EĞİTİME ÖNEM VERDİĞİNİ GÖRDÜK

 

 

E yetişkinler projesinde yer alan İtalyan ve Romanyalı öğretmenler de yaptıkları konuşmada, Gümüş’ün projeyi beğenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Biz bu proje kapsamında yer almadan önce Türkiye hakkında eğitime önem verilmediğini biliyorduk. Bambaşka bir ülke olarak bize anlatılmıştı. Oysa Türkiye çok çağdaş ve Avrupa ülkesi bir ülke olduğunu gördük. Türkiye’de eğitime de çok önem verildiğini gördük . Ayrıca Türk insanı çok sıcak kanlı ve çok misafirperver kendimizi burada kendi evimizde gibi hissettik. Gerçekten çok güzel bir ülkede yaşıyorsunuz. Meyvesinden sebzesine kadar yaz kış her şeyin bol olması ise Türkiye’de yaşayanların bizlerden çok daha şanslı olduklarını gördük.  Şanslı insanlarsınız çok güzel bir ülkede yaşıyorsunuz. Ülkemize gittiğimizde Türkiye’nin ne kadar güzel bir ülke olduğunu ve insanların ne kadar samimi ve sıcak kanlı misafirperver olduğu ve eğitime de ne kadar önem verdiğini anlatacağız. Türkiye’yi yakından tanımak isteyenleri de mutlaka Türkiye’ye tatile gitmesini söyleyerek sizlere turizm elçiliği yapacağız” diye konuştular.

 

 

ÖĞRETMENLERE HEDİYELER VERDİ

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e E yetişkinler Projesi kapsamındaki çalışmalarda yer alan İtalyan ve Romanyalı öğretmenlere hediyeler verdi. E yetişkinler Projesi çalışması kapsamında yer alan İtalya, Romanya, Çerkezköy ve Kapaklılı öğretmenler  Bugün de  saat 16.00’da Tekirdağ  İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ı ve ardından saat 16.30’da da Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ‘ı ziyaret edecek.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10