Kapalı pazar yerinde devir bedelleri belirlendi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Komisyon raporlarının görüş?

Çerkezköy 5.09.2018 19:16:00 0
 Kapalı pazar yerinde devir bedelleri belirlendi

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Zabıta Müdürlüğü’nün Kapalı Pazar Yeri devir bedel tespiti hakkındaki yazısı görüşülerek Kapalı Pazar Yeri devir bedelinin metresi 10 bin TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

Dün saat 15.00’te yapılan meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başladı.  Toplantıda ilk olarak aktarma yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülmesinin ardından Komisyonun 2018 Mali Yılı bütçesinde bütçe kalemleri arasında 24 milyon TL aktarma yapılmasına ilişkin tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ardından 2’nci gündem maddesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2018 gün ve 1204 sayılı 2016/91 sayılı Meclis kararı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun TEDES Projesi nedeni ile Vakıfbank’tan çekilen fakat proje hayata geçirilmediği için kullanılmayan 5 milyon 500 bin TL’nin Belediye’nin diğer proje ve yatırımlarda kullanılmasına ilişkin tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

BELEDİYE HİSSE SATIŞI TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 6 adet Belediye hisse satışı talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek, ilgili gündem maddesi komisyonun görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Plan ve Proje Müdürlüğü’nün tarlalarda ifraz ve tevhid harçlarının belirlenmesi talebine ilişkin Tarife Komisyonu raporu görüşüldü.  Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda tarımsal amaçlı arazilerde alınacak ifraz ve tevhid harcının imarlı arazilerden alınan harcın yüzde 50’si olması oybirliği ile kabul edildi.

AK PARTİ GRUBU RED OYU VERDİ

Gündemin 5’inci maddesi olan Ahmet Akıncı ve hissedarlarının 455 ada ve çevresine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki dilekçesi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile reddedilmesinin ardından Kızılpınar İmar Planı değişikliği ve ilavesi hakkındaki yazı da, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

DEVİR BEDELİNİN METRESİ 10 BİN TL OLMASINA KARAR VERİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kent Estetik Komisyonu hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grubunu çekimser kaldı. Toplantının son gündem maddesinde de Zabıta Müdürlüğü’nün Kapalı Pazar Yeri devir bedel tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Kapalı Pazar Yeri devir bedelinin metresi 10 bin TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10