Zabıta Teşkilatı'nın 192 yıl dönümü kutlandı

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı görevli personel tarafından Zabıta Teşkilatı'nın 192. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Töreni

Kapaklı 7.09.2018 17:28:00 0
Zabıta Teşkilatı


Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı görevli personel tarafından Zabıta Teşkilatı'nın 192. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Törenin ardından belediye ek hizmet binasında yapılan kutlama programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı2nın hassas bir yer olduğunu ifade ederek; ‘’ ’Çünkü burada 81 vilayetten insanımız var. Sizin hepsini kucaklamanız gerekiyor. Çünkü sizin asli göreviniz buradaki vatandaşlarımızı birlik ve  beraberlik içerisinde asayişi en iyi şekilde koruyup kollamaktır’’ dedi. 

Zabıta Teşkilatı'nın 192. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı görevli personel tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. 
ZABITA TEŞKİLATIMIZIN TEMELLERİ, 1826 YILINDA ATILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelen sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan  Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu; ‘’ Zabıta teşkilatımızın temelleri, 1826 yılındaki nizamname ile ihtisab nezareti unvanıyla oluşturulmaya başlanmıştır. Cumhuriyet döneminde 1930’da çıkarılan belediye kanunu ile belediye görevleri yeniden belirlenmiş ve zabıtanın, belediye hizmetlerinin icra ve takipçisi olan özel bir hizmet zabıtası olması öngörülmüştür. 1956’da ise o güne kadar zaten var olan zabıta, bir müdürlük haline getirilmiştir’’ dedi. 
Belediye zabıtasının, 5393 sayılı belediye kanunu ve 5216 sayılı büyükşehir belediyesi kanunu çerçevesinde, beldede esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevli olduğunu ifade eden Kaanoğlu; ‘’ Bu amaçla, belediye meclisi tarafından alınan ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulamakla görevli özel kolluk kuvvetidir’’ dedi. 
ZABITALARIN SORUNLARINI ANLATTI
Kaanoğlu  ‘’Geçen zaman içinde ve değişen koşullara bağlı olarak zabıta teşkilatının en önemli sorunları sırasıyla kurumsallaşmasının tam olması gerekliliği, zabıta personelinin görevine ifa ederken aldığı sorumluluk karşısında hukuki güvenliğinin sağlanması ve aynı zamanda görevi esnasında karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak araç ve gereçlerle güçlendirilmesidir. Bu ve benzeri sebepler nedeniyle yeni bir hukuki düzenlemeye ve kurumsallaşmaya gidilmesi elzem haline gelmiştir. Böyle bir düzenleme ile zabıta teşkilatının değişen koşullara uyumu en iyi düzeye gelecek aynı zamanda daha etkin ve  daha verimli olmasını sağlayacaktır’’ dedi. 
GÜNÜN 24 SAATİ YILIN 365 GÜNÜ ÇALIŞIYORUZ
Zabıtanın ilçede vatandaşların rahatı ve esenliğini sağlamak amacıyla önce insan anlayışıyla yaşanabilir bir kapaklı için yer ve zaman kavramı gözetmeksizin fedakarca çalıştığını ifade eden Kaanoğlu; ‘’Bu bilinçle huzurlu  mutlu ve esenlik dolu bir kapaklı için üzerimize düşen görevleri yerine getirebilmek maksadıyla günün 24 saati yılın 365 günü var gücümüzle çalışan halkımıza  sunduğumuz hizmette adaletten dürüstlükten ve kaliteden ödün vermemek temel ilkesi olan zabıta teşkilatımızın 192’nci yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlarım’’ dedi. 
PASTA KESİLDİ
Çelenk sunma töreninin ardından kutlama belediye hizmet binası teras kafesinde devam etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın, Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu’na çiçek takdim etmesinin ardından Başkan Mandalı, Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan tarafından 192’nci yıldönümü anısına pasta kesildi.  

SAKIN OLA SAKIN TAKIM OYUNU OYNADIĞINIZI UNUTMAYIN
Kutlamada konuşma yapan Başkan Mandalı “Başta siz olmak üzere bütün çalışan zabıta arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Sağlıkla, huzurla nice yıllara diyorum. Zabıta belediyenin halkla iç içe olan aynası ve en önemli yüzü. Şu an zabıta kadromuz zengin ancak biz 192’nci yıla yaraşır bir şekilde görevimizi ifa edebiliyor muyuz?  Artık göreviniz zor. Eskiden çok kolaydı.  Artık a4 kağıdında sizin mevzuatlar çerçevesinde her tutmuş olduğunuz tutanak size artı puan getirir. Siz burada hiyerarşiyi takip ettiğiniz sürece inanın içeriden kimsenin sizi bölmesinin mümkünatı yok. Dışarıdan gelen fitne grupları da olabilir.  Çünkü önümüzde 6-7 ay sonra bir yerel seçim gerçekleştirilecek. Bu yerel seçim öncesi birileri size der ki sen amir olacaksın sen komiser olacaksın gibi vaatler gelebilir. Bu işler o kadar kolay değil. Sizler bu mevzuat çerçevesinde kendinizi yetiştirdiğiniz takdirde zaten buraya kim belediye başkanı gelirse gelsin herhangi bir negatif konuyla karşı karşıya kalmazsınız.  Sakın ola sakın takım oyunu oynadığınızı unutmayın’’ dedi. 
KAPAKLI HASSAS BİR YER
 Kapaklı’nın hassas bir yer olduğunu ifade eden Mandalı; ‘’Çünkü burada 81 vilayetten insanımız var. Bazıları bu şuralı, bu buralı muhabbetlerini ortaya atabilir. Ama sizin buna çok dikkat etmesi lazım. Sizin hepsini kucaklamanız gerekiyor. Çünkü sizin asli göreviniz buradaki vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde asayişi en iyi şekilde koruyup kollamaktır’’ şeklinde konuştu. Mandalı’nın konuşmasının ardından video gösterimi ve müzik dinletisinin sunulması ile birlikte kutlama programı sona erdi. 
Haber: Hilal ÇARIKÇI
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10