Caddelerin bakım ve onarım çalışmaları yapıldı

Çerkezköy'de trafiğin yoğun olduğu caddelerden olan Öztrak Caddesi, Şehit Teğmen Cengiz Topel Caddesi'nde silinen trafik yol çizgileri ile yaya çizgilerinin bakım ve onarım çalışması yapıl

Çerkezköy 7.09.2018 17:33:00 0
Caddelerin bakım ve onarım çalışmaları yapıldı


Çerkezköy’de trafiğin yoğun olduğu caddelerden olan Öztrak Caddesi, Şehit Teğmen Cengiz Topel Caddesi’nde silinen trafik yol çizgileri ile yaya çizgilerinin bakım ve onarım çalışması yapıldı. 
Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, diğer caddelerde de çalışmaların yapılarak kısa süre içinde tamamlanacağını ifade ederek, Atatürk Caddesi’nde daha önce işlek yapı önündeki trafiğin yavaşlaması için yapılan kasis ile Erler Gıda önündeki kasis kaldırıldı. Yerlerine daha geniş ve uzun bir yaya geçidi yaparak yaya geçiş çizgileri çizildi. Çalışmalar kapsamında çizgilerin daha dayanıklı bir yapıya sahip çift kompenant yol çizgi boyası kullanıldı.  Yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı şehir genelindeki tüm yaya geçidi ve kasislerde yeni çalışmalar sürdürülecek’’ dedi. 
ÇİZGİLER NE ANLAMA GELİYOR?
Yollara çizilen çizgilerin ne anlama geldiği konusunda da bilgi veren yetkililer; ‘’ kesik yol çizgisi Kurallara uymak şartıyla öndeki araç geçilebilir, şerit değiştirilebilir. Devamlı yol çizgisi, bu çizgi boyunca hiçbir sebeple öndeki araç geçilemez, şerit değiştirilemez. Kesik devamlı yol çizgisi, sadece bir yönde geçme yasağı getirmiştir. Bu çizgi boyunca araca yakın olan çizginin anlamına göre hareket edilir. Yan yana iki devamlı yol çizgisi, bu çizgi taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getirmiştir, ayrıca (refüj- anlamındadır. Hiçbir sebeple çizgilerin soluna geçilmez. Park yeri çizgileri, araçların duracakları yerleri belirlemek amacıyla park yerlerine çizilen çizgilerdir. Yaya geçidi çizgileri, yayaların karşıdan karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla taşıt yolu üzerine çizilen çizgilerdir. Yön okları, özellikle kavşak yaklaşımlarında gidilecek veya dönülecek yöne göre zamanında uygun şeride girilmesini gösteren çizgilerdir. Azami hız sınırı, taşıt yolu üzerine yazılan sayılar bu yol kesimindeki azami hızı gösterir. Park yasağı çizgileri, park etmenin yasaklandığı kesimlerde bordür taşlarına veya kaplama üzerine çizilen çizgilerdir” şeklinde konuştu.
Haber/Seyit SÜREN
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10