Temelleri bugünden atılıyor

Çerkezköy Fevzipaşaspor Futbol Akademisi'nin altyapı tesisleri önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kapılarını geleceğin futbolcuları için açan tesiste, çocukların yetenekleri bu

Çerkezköy 8.09.2018 20:05:00 0
Temelleri bugünden atılıyor

Fevzipaşaspor Futbol Akademisi altyapı tesisleri önceki gün saat 16.00’da Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yuvam Sokak No:1’de düzenlenen törenle hizmete açıldı.  Açılışta Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkan Yardımcıları Salih Yılmaz, Emin Neşeli ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Ersan Yalçın Karamehmetoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı,  Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Yüksel Sevil, Çerkezköy Belediyesi Eski Meclis Üyesi Bülent Uğraş, Fevzipaşaspor Kulübü kurucusu ve eski başkanlarından olan Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Eski Asbaşkanı Sabri Asbaş, Çerkezköy Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Sedat Taşkın, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Fevzipaşaspor Eski Teknik Direktörü Orhan Demir, AK Parti siyasetçilerinden Akın Yılmaz, Fevzipaşaspor Kulübü Başkanı Kenan Topçu, ve Fevzipaşaspor Akademisi Antrenörleri Soner Çelik, Sefer İkizoğlu, Fevzipaşaspor Akademisi alt yapı sporcuları ve aileleri katıldı.

FEVZİPAŞASPOR AKADEMİSİ GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA YÖN VERECEK

Törende konuşan Fevzipaşaspor Kulübü Başkanı Kenan Topçu, Fevzipaşaspor kulübü olarak iki yıl önce futbol okulunu hayata geçirdiklerini belirterek , “Bugün burada kulübümüzün futbol eğitim akademisinin tesis açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün açılışımıza katılarak bu onuru bizlere yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yön vermek ve bu çocukların yeteneklerini keşfetmek için yaklaşık iki yıl önce Fevzipaşaspor Kulübü olarak futbol okulunu hayata geçirdik. Bu yolda antrenman yapacak saha, soyunma odaları, çocukların futbol dışında dinlenip zeka oyunları oynayacakları sınıflar, bunun yanı sıra çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde taşımak gibi bir çok sıkıntıyla karşılaştık. Ama yılmadık. İlk günkü heyecanla işimizi hep iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Öğrencilerimizin arzulu, istekli oluşlarının yanı sıra çocuklarını bizlere emanet eden velilerimizin maddi manevi destekleri ve Sayın Belediye Başkanımızın bugün açılışını yaptığımız bu tesisi bize kazandırmış olması, futbol okulumuz adına büyük bir umut ışığı olmuştur. Bu vesile ile huzurunuzda Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TİCARİ KAZANCI HEDEF ALMADIK

Kenan Topçu, “Ticari kazancı hiçbir zaman hedef almayan okulumuzda şu an 100 öğrenci futbol eğitimi almaktadır. Öğrencilerimiz profesyonel futbol geçmişi olan antrenörler eşliğinde, haftada 5 gün eğitim alarak, bedensel, zihinsel ve sosyalleşme adına da büyük artılar kazanmaktadırlar. Tesisimizin Tekirdağ ve Çerkezköy’e ve de bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.”diye konuştu.

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİYLE KURDELE KESİLDİ

Topçu’nun konuşmasının ardından Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu Başkan Yardımcıları Salih Yılmaz, Emin Neşeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ersan Yalçın Karamehmetoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi, Nedim Yılancı, Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Yüksel Sevil, Fevzipaşaspor Kulübü Başkanı Kenan Topçu, Fevzipaşaspor Kulübü kurucularından ve eski başkanı Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz, AK Parti siyasetçilerinden Akın Yılmaz ve törende hazır bulunan spor kulüpleri, STK yöneticileri Fevzipaşaspor Akademisi’nde eğitim alan öğrencilerle birlikte hayırlı olması temennisiyle açılış kurdelesini kesti.

MÜTHİŞ BİR YATIRIM

Kurdele kesimi sonunda Gazeteci Şaban Kardeş’e tesisler ile ilgili olarak görüşlerini aktaran Tekirdağ Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz, “Bugün Çerkezköy’ümüz spor adına güzel bir tesis kazanmıştır. Bu yatırım müthiş bir yatırım. Yeterli mi değil. Böyle bir yatırım için katkı sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Herkesin böyle şeyler yapması halinde sporumuzun çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Burada eğitim alacak olan çocuklarımızın her birinin futbolcu olacak diye bir şey yok. Önemli olan ahlaklı insanlar yetişmesi. Yıllar önce Çerkezköy Belediyespor Kulübü Başkanlığı yaptım ve o yıllarda takımımızın başarılı olması için başkan olarak ben ve yönetimim çok çalıştı birçok güçlüklerle karşılaştık. Alt yapı bir kulüp için çok önemli” dedi. Salih Yılmaz 1911 Çerkezköy Doğanspor’un da başarılı olması için herkesin katkı ve destek vermesi gerektiğini de belirterek, “ 11 yıl aralıksız Çerkezköy Belediyespor Kulübü başkanlığı yaptım.1911 Çerkezköyspor, Çerkezköyspor Doğanspor ile birleşerek 1911 Çerkezköy Doğanspor olarak tek takım oldu. Bu yıl profesyonel ligde tek takım olarak mücadele edecek. Takımın başarılı olması için takıma her kesimin katkı ve destek vermesi lazım. Başarılı olmasını temenni ediyorum.”diye konuştu.

SPOR ADINA ÖNEMLİ BİR TESİS

AK Parti siyasetçilerinden Akın Yılmaz da, “Bugün burada spor adına önemli bir tesis kazandırılmış olduğunu gördüm. Bunlar spor adına önemli gelişmeler. Burada spor yapacak çocuklar için önemli ve ihtiyaç duydukları yerler. Bölgemizde alt yapıda sporcu yetiştirmeyen kulüpler başarıyı yakalayamaz. Para ile bir yere kadar başarı olur. Bu nedenle burada kendi spor alt yapı tesislerinde başarılı olmak için sporcu yetiştirilmesi çok önemlidir. Bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

BÖYLE BİR TESİSİ GÖRMEKTEN MUTLUYUM

Fevzipaşaspor Kulubü kurucularından ve eski başkanlarından olan Fevzipaşa mahalle Muhtarı Turan Ersöz de, “Fevzipaşasporu ben kurdum. Bir mahalle takımıydık. Bu kulübü amatöre lige taşımak için çok uğraştık. Oldu da. Her ne kadar futbolu bırakmış olsak da gençleri futbola yönlendirmek ve ilçemizde sporun gelişmesine katkı sağlamak için mücadelemizden vazgeçmedik. Fevzipaşaspor Kulübü’nün bir kurucucu ve yıllarca da başkanlığını yapmış biri olarak bugün böyle bir tesisi görmekten dolayı çok mutlu oldum. Her kulüp için alt yapı önemli ve olmazsa olmazlardandır. Bir kulübün alt yapısı var ise başarıyı yüzde elli garanti etmiş demektir. Bu güzel tesisin kazandırılmasında katkısı olan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

HAYATTAKİ EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİ

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Başkan Yardımcısı Emin Neşeli de; ‘’Hayattaki en büyük hayallerimden biri böyle bir tesisin kurulmasıydı. Onun için Kenan hocama teşekkür ediyorum. Kenan Hocam benden önce davrandı. Tekirdağ genelinde bu tür tesisleri kurmak çok zor değil. Önemli olan başlamak. Fakat Tekirdağ’da zaten bir saha sıkıntımız var. Tekirdağ’da yapılacak sahalar var. Fakat şu an saha sıkıntımız olduğu için bu gibi şeyleri pek de yapamıyoruz. Bunu kulüplerin yıkması lazım. Saray bu konuda bayağı ileriye geçti. Kapaklısitespor, Çorlufenerspor bu gibi kulüplerimiz var. Ve bunların içinden herhalde bir başarı yakalayacağız gibi geliyor bana’’ dedi. Kapaklı Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu; ‘’Bu bölgede yönetim kurulu olarak elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız diye hissediyorum. Yerel yönetimlere burada çok iş düşüyor aslında. Yerel yönetimlerin bu tür işlere destek vermeleri bizleri onurlandıracaktır.  Kapaklı Sitespor da hazırlıklarını şu anda yapıyor. A takım olarak yarın sabah Bolu’ya kampa gidiyor. Alt yapıda da imzalar atıyoruz. Altınordu’ya Buca’ya Galatasaray’a oyuncu verdik. Onlarda 2 tane kardeş milli takıma seçildi’’ dedi. 

SPOR GÜZEL BİR ŞEY

Çerkezköy Doğanspor eski Asbaşkanı Sabri Asbaş da: Fevzipaşaspor’un ben de ayrı bir hatırası var.  Biz Orhan Hocamla beraber fesh olacak kulübü 1’inci amatöre çıkardık. Spor güzel bir şey. Özellikle alt yapı güzel bir şey. Yukarıya giden bütün sporcularımızla guru ve onur duyarız. Bütün spor kulüpleri elini taşın altına koymalı. Özellikle altyapıya önem vermeli. Alt yapı olursa başarı gelir.

FUTBOLUN GERÇEĞİ ALT YAPI

Fevzipaşaspor eski teknik direktörlerinden Orhan demir; ‘’ Fevzipaşaspor Kulübü’nde 12 yıl boyunca mücadele ettim. Mücadele derken sadece zamanını aşını harcamıyorsun, ekonomini de harcıyorsun. Ama Çerkezköy öyle bir nokta ki resmen takımdan uzak, kulüpten uzak, gününü gün etmek için, işte bu sene çıkarız öbür sene çıkarız, bu kadar para olursa olur düşüncesinde hareket ederek paraya endeksli bir sistem kuruldu. Bu da bizi başarıya taşımadı. Bugün gelinen nokta koskoca sanayisi olan Çerkezköy hiçbir dinamiği hayata geçirmeden bal liginde zor tutunabilen takım oldu. Oysa ki Türkiye’de bir sürü kulüp var. Küçük ilçeler bile doğru planlama ile liglerde oynayıp hem esnafına kazandırdı, hem başarıyı yakaladı. Ama futbolun gerçeği de alt yapı. Yıllardır bizim uzak kaldığımız nokta bu. Yerel yöneticilerin çoğu buna destek vermeye çalıştı,  ama beceremedi. Bir kısmı adamcılık yapıp kulüplere kendi adamlarını soktu. Ve geldiğimiz nokta da  Çerkezköy’ü bırakın bütün Trakya’da aynı noktadayız. Ama bugün Fevzipaşaspor Kulübü’nün yaptığı ve bugün Türkiye’de reel bir gerçek olan alt yapılara yönelme işi burada başladı. Biz de bundan çok mutluyuz’’ dedi.

Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10