İlk kişisel sergisini Çerkezköy'de açtı 

Çerkezköy Belediyesi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen kurslarda eğitim alan ve 4 yıl boyunca çini sanatıyla uğraşan Çerkezköylü Çini Sanatçısı Tülay Er, ilk kişisel çini sergisini

Çerkezköy 10.09.2018 15:43:00 0
İlk kişisel sergisini Çerkezköy

  

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi ve Amfi Tiyatro’da açılan kültür sanat kurslarında 4 yıl boyunca haftada 4 gün çini sanatı kurslarında tatbiki olarak ders alan ve çini sanatında ustalaşan Tülay Er, ilk kişisel çini sergisini açtı. Çerkezköy Kent Konseyi binasında önceki gün saat 14:00’da açılan 12 Eylül çarşamba gününe kadar açık kalacak sergide, birbirinden güzel ve değişik çalışmalar Çerkezköylülerin ve bölge halkının beğenisine sunuluyor.

BAĞRIMIZDAN YETİŞEN BİR DEĞER

Sergi açılışında konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, çini sanatının hem çok zor hem de çok emek isteyen bir sanat olduğunu belirtti. Serfiçe, “Bugün burada sanata değer veren ve bağrımızdan yetişen önemli bir değer olan Tülay Hanım büyük emek harcayarak, bu sergiyi oluşturdu. Çini gerçekten hem çok zor hem de çok emek isteyen bir sanat. Kendisi de bu konuda oldukça emek harcadı. Kendisini tebrik ediyoruz. Sergide birbirinden güzel eserler var. Sergi 12 Eylül’e kadar Kent Konseyi binamızda halkımıza açık olacaktır” dedi.

4 YIL EĞİTİM ALDIM

Serfiçe’nin ardından konuşma yapan Tülay Er de  ilk sergisini  doğup büyüdüğü ve yaşadığı Çerkezköy’de açacak olmanın  büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirterek, “Çerkezköy Belediyesi tarafından kadınlara yönelik Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılan çini kursunda  4 yıl boyunca çini eğitimi kursu aldım. Kurslar açarak bizlere bu imkanı tanıyan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Aldığım bu çini kursunda Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Emel Gemici Hocamın  üzerimde emeği çok büyük. Hocama çok teşekkür ediyorum. Sergimi beğeneceğinizi umuyorum. Sergide büyük emekler vererek hazırladığım birbirinden farklı ve güzel yüze yakın eserimi sergiledim” dedi.

BAŞARILI ÇALIŞMALARINDAN MUTLU OLDUM

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Emel Gemici de Tülay Er gerçekten çok azimkar ve işini  hem çok severek  hem de en iyi yapmaya özen gösteren öğrencilerimden biri idi.Bugün de burada onun başarılı çalışmalar yaptığını görmekten mutluluk duydum. Tülay er gibi şu anda 2 üç öğrencim daha  var. Onlar da aynı Tülay Er gibi  çalışma yapıyorlar. Tülay Er çini sanatında bu bölgede ismini daha büyük kitlelere duyuracak bir isim olacağına da inanıyorum. Kendisine sanat yaşamında da başarılarının daim olmasını diliyorum. Başarılı çalışmalarınedeniyle de kendisini kutluyorum” dedi.

SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi, Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, Ebru Sanatçısı Atilla Can, Tülay Er ve davetliler tarafından  hayırlı olması temennisiyle kesildi. Tülay Er sergiyi gezen sanatseverlere yaptığı eserler hakkında nelerden esinlendiğini, nasıl emek verdiğini ve sanatın insana büyük bir moral ve motivasyon sağladığını söyledi.

Haber/Seyit SÜREN 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10