''CHP Türk siyasetine yön vermiştir''

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkan Y

Çerkezköy 10.09.2018 16:23:00 0

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün saat 12:00’da çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende  CHP Çerkezköy ilçe yönetimi,ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, partililer, CHP İlçe Eski Başkanı Hasan Demir, belediye meclisi üyeleri hazır bulundu.

BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ

Belediye meydanında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ruhi Taşdelen, günün anlam ve önemini belirten bir basın açıklaması yaptı. Taşdelen,“Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biri’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin savunucusu, milletimizin emperyalizme karşı verdiği büyük savaşla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ yolundaki örgütlü hareketidir’’ dedi.  

CHP’NİN MAYASINDA ÇAĞDAŞ UYGARLIĞI YAKALAMAK ARZUSU VARDIR

Taşdelen, “Bu çerçevede CHP’nin çatısı altında bulunmak bizlere hem bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni bir arada tutan kurucu değerlere sahip çıkma sorumluluğunu vermektedir. Bu temel değerler, CHP’nin de mayasında bulunan emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusudur” dedi.

CHP, TÜRK SİYASETİNE AKTİF OLARAK YÖN VE GÜÇ VERMİŞTİR

Ruhi Taşdelen, CHP’nin ülke siyasetine yön verdiğini ve ülkeyi sosyal demokrasi ile tanıştırdığını da belirterek, “Türk siyasetinin asırlık çınarı CHP sadece cumhuriyeti kuran parti olarak kalmamış, dalları ve filizleriyle her dönem aktif bir güç olarak ülke siyasetine yön vermiştir. Nitekim, Türkiye’nin çok partili hayata geçişini sağlayan ve ülkemizi sosyal demokrasiyle tanıştıran CHP, Türk siyasal hayatını şekillendiren üç büyük devrime imza atmıştır” dedi.  

CHP ATATÜRK İLKELERİNİN SİMGESİ 6 OKUN IŞIĞINDADIR

 “Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenlere düşen görev, Kurtuluş Savaşı’na uzanan köklerinden ve bu üç büyük devrimden gelen mirası özümseyerek ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan çalışmaktadır. Bunun için ihtiyaç duyulacak güç, CHP’nin ve Atatürk ilkelerinin simgesi altı okun ışığındadır” ifadelerine yer vermesinin ardından etkinliğe katılanlara teşekkür eden Taşdelen, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10