''Tekirdağ'da fotoğrafın potansiyeli oldukça yüksek''

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Photo Bisanthe Uluslararası Fotoğraf Festivali törenle sona erdi.

Süleymanpaşa 10.09.2018 17:19:00 0

 

 

KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI
1. Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Yarışması kapsamında gerçekleştirilen Photo Safari etkinliği ile fotoğraf severler keyifli anlar yaşadı. 3 farklı rotada Photo Safari gerçekleştirilen Photo Safari’de şehir içi, Bağ Rotası ve Uçmakdere olmak üzere üç farklı rotada her gün 2 kez olmak üzere fotoğraf tutkunlarının kayıtları alındı.1. rotada Kumbağ çamlık üstü, Yeniköy Çeşme Başı ve Ganos piknik alanı, 2. rotada Barel, Umur Bey, ve Barbare Bağ Evleri, 3. rotada ise Süleymanpaşa şehir içinde özgün tur düzenlendi. 

PHOTO VİSA SÜLEYMANPAŞA’YA GELDİ

Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali, Rusya’nın en büyük fotoğraf festivallerinden biri olan ve 10 yıldır aralıksız süren Photo Visa Uluslararası Fotoğraf Festivali sanatçılarını ağırladı. Fotoğraf sanatçıları Masha Goldman ve Irina Chmyreva, Photo Visa Festivali’nin doğuşunu ve bugüne geliş öyküsünü anlatan bir sunum gerçekleştirdiler. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Değirmenaltı Mahallesi’nde bulunan Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sunum öncesi önceki gün bir fotoğraf sergisi de açan Rus fotoğraf sanatçıları Stoyan Vassev, Masha Goldman ve Irina Chmyreva’ya plaket takdim ederek Süleymanpaşa’ya geldikleri için teşekkür etti. Plaket töreninin ardından Rus sanatçılar Goldman ve Chmyreva, sunumlarını gerçekleştirdiler. 

SONA ERDİ

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Photo Bisanthe Uluslararası Fotoğraf Festivali kapanış töreni ile sona erdi. Süleymanpaşa Belediyesi Kumbağ Sanat Galerisi’nde düzenlenen kapanış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Dünyaca ünlü Tekirdağlı Fotoğrafçı Onur Ercoşkun, TEFSAD, TEFOD, KIFSAD ve EFOD temsilcileri, Rusya’dan festival için gelen Photo Visa fotoğrafçıları ve fotoğraf sanatına gönül adamış birçok fotoğraf sever katıldı.

KULAĞIMIZA ÇOK HOŞ GELDİ

Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Onur Ercoşkun, "Festivalin açılış gününden bu güne yoğun bir tempoyla kapanış gününe geldik. İlk günden bu güne katlanarak giden bir izleyici ve fotoğrafçı kitlemiz oldu. 1 sene önce başkanımız beni davet ettiğinde ‘Tekirdağ’da büyük bir fotoğraf festivali düzenlemeye başlasak nasıl olur?’ dediğinde kulağımıza çok hoş geldi. Önce hayal etmeye, düşünmeye ve son aşamada da gerçekleştirmeye başladık. Çok mutlu, çok guruluyum" dedi. 

TEKİRDAĞ’DA FOTOĞRAFIN POTANSİYELİ OLDUKÇA YÜKSEK
Onur Ercoşkun’un konuşmasının ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Tekirdağ’da fotoğrafın potansiyeli oldukça yüksek. Her iki derneğimiz de olağanüstü çalışmalar yapıyor. Zaman zaman sosyal medyadan, zaman zaman sergilerinden onları zevkle izliyoruz. Bizim yaptığımız sadece var olmuş bir şeyi açığa çıkarmak oldu. Bu arada bu ülkenin yetiştirdiği önemli bir fotoğraf sanatçısı, bizim çocuğumuz Onur Ercoşkun, onun da yetiştiği şehirde böyle bir etkinlik yapılmasa olmazdı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Eşkinat’ın konuşmasının ardından emeği geçenlere plaket verilirken yarışmada dereceye giren eserlerin ödüllendirilmesi ile tören sona erdi.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10