Çerkezköy Türk ocakları okuyor!

Çerkezköy Türk Ocakları "Bir Yazar Bir Kitap" adıyla kültürel bir etkinlik başlattı. Her Çarşamba akşamı yapılan bu etkinlik ile bir kitabın tahlili, bir yazarın da tanıtılması sağlan

Çerkezköy 10.09.2018 19:29:00 0
Çerkezköy Türk ocakları okuyor!

 

"BİR YAZAR BİR KİTAP"

Türk Ocakları temsilcisi Burak Candaş, başlattıkları etkinlik ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:  "Bilindiği üzere Türk Ocakları ülkemizde entellektüel, kültürel ve akademik düzeyi en üst seviyede olan ve Türk Milliyetçilerinin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur. "Bir Yazar Bir Kitap" adıyla başlattığımız okuma etkinliklerimizin ilkini 5 Eylül 2018 Çarşamba akşamı gerçekleştirdik. İlk hafta ocağımız yönetiminden Hayri Varol tarafından Filibeli Ahmet Hilmi'nin "Amak-ı Hayal" eseri sunuldu. Kitabın kahramanı Raci'nin diğer kahraman Aynalı Dede ile tanışmasıyla başlayan ve altı aşamadan oluşan hakikat yolculuğuna şahit olduk. Ayrıca Raci'nin, şüphelerinden kurtulmak ve hakikate ermek için verdiği iç savaşın hikayesine tanıklık ettik. Bu güzel sunumundan dolayı Sn. Hayri Varol'a teşekkür ediyoruz’’ dedi. 

ETKİNLİK DEVAM EDECEK

Önümüzdeki aylarda bu kültürel etkinlikleri daha geniş katılımlı faaliyetler ile sürdüreceklerini ifade eden Candaş; ‘’Çerkezköy'ün siyasi ve ekonomik kaygılardan uzak, kültürel birikimi olan böyle bir sivil toplum kuruluşuna ihtiyacı vardı. Biz de arkadaşlarımızla bunu gerçekleştiriyoruz. Tüm hemşerilerimizi düzenleyeceğimiz faaliyetlere bekleriz." dedi.

Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10