As öğrenci velilerini uyardı

Yeni eğitim- öğretim yılına sayılı günler kala Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As okul öncesi, 1. Sınıf, 5 sınıf ve 9. sınıfların uyum programına baÅ

Çerkezköy 11.09.2018 19:40:00 0
As öğrenci velilerini uyardı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, dün saat 15.00’te basın açıklaması yaptı. Okulların eğitim öğretime açılmasıyla birlikte caddelerde trafiğin yoğunlaştığını ifade eden As, öğrenci servisleri ve öğrenci velilerinin dikkatli olması gerektiğini belirterek,  servis dışında okullara çocuklarını getiren velilerin herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için araçlarını yol ortasına park etmemeleri uyarısında bulundu.

ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI YAPAN J PLAKA DIŞINDA Kİ ARAÇLARA ÖĞRENCİ KAYDI YAPTIRILMASIN

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada, “Okullarımızda tatil dönemi sona erdikten sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul öncesi, 1. Sınıf, 5 sınıf ve 9. sınıfların uyum programına başlamasıyla başlamış bulunmaktadır. Öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför arkadaşlarımıza okulların açılması ile birlikte büyük görevler düşmektedir. Anne ve babaların gözlerinin arkada kalmaması, çocuklarını okullara güvenli şekilde gidip geldiklerini bilmeleri için şoför esnafımız bütün gayretini ve çabasını bu yönde sarf etmesi gerekmektedir. Velilerimizin de bu noktada dikkat etmesi gereken husus J plaka servisinden(öğrenci servisleri dışında) öğrenci çeken araçlara çocuklarının kayıtlarını yaptırmamalıdır. Yaptırdıklarında hem kendileri hem de çocukları büyük sıkıntı çeker. Kayıt dışı korsan olarak öğrenci taşımacılığı yapan araçlara kesinlikle itibar etmemelidirler” dedi.

TRAFİĞİ DURMA NOKTASINA GETİRİYOR

Mustafa As, “Ayrıca okul servislerinin daha güvenli hale gelmesi için halk eğitim müdürlükleri ile ortaklaşa servislerde çalışan şoför ve personeline eğitimler verilmektedir.  Okulların açılması ile birlikte trafiğin yoğun olduğu caddelerde öğrenci velilerimizin kendi araçları ile çocuklarını okula bırakmak istemesi trafiği durma noktasına getirmektedir. Velilerimiz bu konuya dikkat ederek anlayış göstersinler. Velilerimizin bu konuyu anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum. 2018-2019 Eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve öğrenci servisi kooperatifi şoför esnafımıza hayırlı olmasını diliyor, kazasız,belasız bir eğitim öğretim yılı geçirilmesini temenni ediyorum”  diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10