Palamut bolluğu yaşanıyor

1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçı tezgahlarını dolduran palamut,  geçen yıla göre daha uygun fiyatla balık tezgâhlarının ve  sofraların gözdesi oldu. Çerkez

Çerkezköy 12.09.2018 19:32:00 0
Palamut bolluğu yaşanıyor

Son 3 yılın en bol sezonunu yaşadıklarını kaydeden Karadeniz Balıkçılık İşletmecisi  Cenk Diş, “ Çerkezköylü balıkçılar olarak son  3 yılın en bol balık sezonunu yaşıyoruz. Av sezonunun açılması ile birlikte fiyatların da normal olması herkesin sofrasında balığın yer almasını sağladı. Bu sezon son üç yılın en bol Palamut bolluğunu yaşıyoruz. Ve önümüzdeki günlerde havalar serinleyince çok daha bol palamut olacak.  Fiyatı da bugünkünden aşağıya düşecek. Palamut’un faydası çoktur. Özellikle küçük çocuklarda palamutun içerisinde bulunan siyah damar, çocukların gelişmesine çok faydalıdır.  Bu nedenle halkımızın bu yıl bol bol palamut ve diğer balık cinslerini tüketmesini tavsiye ediyorum” dedi.

PALAMUT BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BALIK ÇEŞİTLERİNDE YAŞANAN BOLLUK BİZİ MEMNUN ETTİ

Bu yıl palamut bereketi yaşandığını söyleyen Yaşar Balıkçılık Satış Sorumlusu Dursun Akkurt, “Bu sezon denizlerimizde  her çeşit balık cinsi çok. İnşallah bu sezon sonuna kadar devam eder. Özellikle de bu sezon palamutun tahminlerimizden çok olması bizleri çok mutlu etti. Bu sezon son yılların en bol sezonunu yaşıyoruz. Palamutun yanı sıra sofraların vazgeçilmezlerinden olan hamsi, istavrit, levrek, çinekop, çupra  ve uskumru gibi daha bir çok balık cinsi  bol. Havalar serinledikçe de daha bol balık tezgahlarımızda yer alacak.  Bu yıl halkımız hem ucuz  hem de daha çok balık yiyecek. Balık ucuz olduğunda halkımızın balığa olan tercihi de çok daha fazla oluyor”dedi. Akkurt, bu sezon balık fiyatlarının geçen yılın çok daha altında bir fiyatla satışı yapıldığını nedenin ise bol balık olmasından kaynaklandığını belirtti.

SATIŞTA OLAN BAZI BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

Hamsi kg 10 TL,İstavrit kg 20 TL, palamut tane 10-15 TL levrek tane 15 TL, torik tane 40 TL, sardalya kg 15 TL , uskumru kg 20TL, Zargana kg 20TL, çupra tane 15-20 TL.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10