Dar gelirlinin imdadına spotçular yetişiyor

Hemen her gün yanından geçtiğimiz ve çoğumuzun göz ucuyla baktığı ikinci el eşya pazarı, dev bir ekonomiye işaret ediyor. Çerkezköy'de ikinci el eşya satan mağazaları genellikle yeni eÅ?

Çerkezköy 12.09.2018 21:17:00 0
Dar gelirlinin imdadına spotçular yetişiyor

Son yıllarda mobilya ve beyaz eşya fiyatlarındaki devamlı artış nedeniyle dar bütçeli vatandaşlar  2’nci el eşya satan mobilya ve beyaz eşya satan mağazaları tercih ediyor.

İLÇEMİZDE KALACAK OLAN ÖĞRENCİ, MEMUR KESİMİ VE DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA SATIYORUZ

Çerkezköy’de Fevzipaşa Caddesi’nde bulunan, 2’nci el eşya satışı yapan Evyap Spot Mağazaları sahiplerinden Oğuzhan Aktaş, “Sanayi kenti ilçemizde ikinci el eşya alım talebi genellikle dar gelirli memur kesimi, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na okumaya gelip ev tutan öğrenciler ile dar gelirli vatandaşlardan oluyor. Sattığımız ikinci el eşyalar az kullanılmış. Yenisinden farkı yok denecek kadar az ve yıllarca rahatlıkla kullanılacak eşyalar. Genellikle evini yenileyen veya demode olan eşyalarını satmak isteyen Çerkezköylü vatandaşlardan bunları alıp kısa süre ilçemizde kalacak olan öğrenci, memur kesimi ve dar gelirli vatandaşlara satıyoruz’’ dedi.  

A’DAN Z’YE BİR EVİ DÜZECEK EŞYALARI HESAPLI SATIYORUZ

Oğuzhan Aktaş, “Bir evin A'dan Z'ye tüm eşyalarının en hesaplı şekilde mağazalarından gönül rahatlığı ile temin edilebileceğini de belirterek, “ Mağazalarımızda herkesin zevkine uygun çeşit koltuk takımı, baza, yatak, beyaz eşya ve halıyı vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Son yıllarda  beyaz eşya olmak üzere mobilya çeşitlerinde de vatandaşlar ikinci el mobilyalara  bütçelerine uygun ucuz hem de kullanışlı olması nedeniyle yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle bazı vatandaşlar  da ailelerinden kendilerine bırakılan mobilyaları artık çöpe atmak yerine, tamir ettirerek yeniden değerlendiriyorlar. İkinci el eşya satışları mevsimine göre farklılık gösteriyor. En çok talep gören ürünler çekyat ve oturma grupları. Özellikle yaz aylarında beyaz eşyaya talep daha çok oluyor, bunlar da buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi gibi ürünler. Kış aylarında ise oturma gurubu, soba, ısıtıcılar ve büro malzemeleri elbise dolapları ön plana çıkıyor’ dedi.

FİYATLARIMIZ EKONOMİK HER BÜTÇEYE UYGUN

 Aktaş, “Şu an için müşterilerimiz çoğunlukla dar gelirliler ile öğrenci aileleri.  Öğrenci aileleri burada belirli bir süre kalacakları ve kısa bir süre kullanacakları için ikinci el eşya kullanmak onlara daha cazip geliyor. Yenisini almak yerine ekonomik ikinci eli tercih ediyorlar. Fiyatlarımız yeni ürünlere göre yüzde 60-70 düşük  fiyatlarla satılmaktadır. İkinci ele eşya satanlar da tayini çıkan memurlar  ile evlerinde  eşyasını yenileyen aileler oluyor. İkinci el eşyayı da tüm dar gelirli vatandaşlara öneriyorum. Bize gelen beyaz eşya olsun mobilya tarzındaki eşyalar olsun hepsini tek tek kontrol ediyoruz. Beyaz eşyaları da servise götürüp kontrol ettiriyoruz. Arızası var mı yok mu onu tespit ediyoruz. Eğer arızası basit ve kullanıma elverişli ise yaptırıyoruz değil ise almıyor ve satmıyoruz. İkinci el Spot satışı yapmamıza rağmen bizim için müşteri memnuniyeti önemli” diye konuştu. Oğuzhan Aktaş çekyat ve oturma gruplarının 600 TL ile bin 500 TL’den, dolapların 300TL ile 700 TL arasında, çamaşır makinelerinin de yıkama kapasitesi ve markasına göre 700TL ile 800 TL’den satışının yapıldığı bilgisini verdi. Aktaş, ayrıca masa sandalyelerinde çok uygun fiyatlarla satışını yaptıklarını belirtti.

Haber/Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10