Çerkezköy'ün gururu oldular

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlenen, Ticari Roket Motorlu Yüksek İrtifa Kategorisi'nde yapılan 2 tur elemenin ardından

Çerkezköy 14.09.2018 19:10:00 0
Çerkezköy

Pakize Narin Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Erdoğan Ulusoy öncülüğünde kurulan, Pakize Narin Anadolu Lisesi GÖKBÖRÜ Roket takımı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlenen, Ticari Roket Motorlu Yüksek İrtifa Kategorisi’nde yapılan 2 tur elemenin ardından TEKNOFEST İstanbul kapsamında yarışacak olan Türkiye genelindeki 11 takım içerisine girmeyi başarmıştı.

ROKETİ BAŞARIYLA FIRLATTILAR

11-14 Eylül tarihlerinde öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Tuz Gölü’nde yapılan ve alçak ve yüksek irtifa olmak üzere 2 farklı kategoride düzenlenen yarışmada Pakize Narin Anadolu Lisesi GÖKBÖRÜ Roket takımı 3,5 km yükseğe çıkarak en az 4 kg yükü bu yükseklikten bırakarak, yükün ve kendisinin güvenli şekilde yere inmesini sağlayacak şekilde tasarlanan roketini başarıyla fırlattı.

Haber: Mayil SEYMEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Fizik Öğretmeni Erdoğan ULUSOY; GÖKBÖRÜ Roket takımımız 11-14 Eylül tarihlerinde Tuz gölünde ROKETSAN atış alanında roketimizi fırlatmak üzere hazır bulunacaktır.

 

 

 

Roketimiz Yaptığımız bu çalışma ile gençlere fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bizlere ispatlamış olduklarını gördük. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarla okulumuzun adını sık sık duyabilirsiniz.

 

 

 

GÖKBÖRÜ Roket takımı üyelerinde Takım Lideri Erkan ÖZTÜRK; Bizim amacımız ünlü olmak değil, en büyük amacımız kendimizi geliştirmek, fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi göstermek, bilimsel bilginin ve sonucunda teknolojinin önemini vurgulayarak, ülkemize yaralı gençler olmaktır. Yaptığımız bu çalışma ile liseli gençlerinde imkansız gibi görünen projeleri başarabileceklerini göstermek istedik.

GÖKBÖRÜ Roket takımı olarak; Projenin her aşamasında yanımızda olan ve bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10