177 bin 170 öğrenci ders başı yaptı

Ülke genelinde 18 milyon öğrenci Tekirdağ'da ise 177 bin 170 öğrenci ders başı yaptı. Tekirdağ'da 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenlerle açıldı. 

Tekirdağ 17.09.2018 17:45:00 0
177 bin 170 öğrenci ders başı yaptı

 

 

AÇILIŞ YAPILDI
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Karacakılavuz Mahallesi’nde  2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1. Kanaat döneminin açılışını yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ile başlayan törende Karacakılavuz Okul Müdürü Ersin Çakır,  Okul Aile Birliği Başkanı Cavit Solak açılış konuşması yaptı. 

EVLATLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMAK, EN BÜYÜK GÖREVİMİZ

Törende konuşan Tekirdağ İl MİLLİ Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; ‘’ Eğitim camiası olarak büyük bir aileyiz. Yaşamın en önemli işinin eğitim olduğunun farkındalığıyla gözbebeğimiz olan evlatlarımızı geleceğe hazırlamak, en büyük görevimizdir. Bütün gayretimiz ve çabamız bu yöndedir. Bakanlığımız politikaları doğrultusunda yapılan çalışmalarla ilimizde derslik başına okul öncesinde 21, ilkokul ve ortaokulda 26, ortaöğretimde 21 ve mesleki ve teknik eğitimde 20 öğrenci düşmektedir.  772 derslik ihtiyacımızın olduğu ilimizde yapımı devam eden 78 projeden Devlet Yatırım Programından 229 derslik, Temel Eğitim Yapım Programından 710 derslik ve Hayırsever Yatırımları kapsamında 292 derslik olmak üzere toplamda bin 231 derslik yapılarak ilimizin derslik ihtiyacı tamamen karşılanacak, ikili eğitim tamamen kalkacak, önümüzdeki yıl tüm okullarımızda tekli eğitime geçilerek derslik başına düşen öğrenci sayımızı daha aşağıya düşürerek hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Yine 2 spor salonu, 200 öğrencilik pansiyon, 2 atölye ve 3 uygulama camisinin bu kapsamda yapımı devam etmektedir’’ dedi. 

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEKTEYİZ
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da; “Öğrencilerimiz yeni bir eğitim-öğretim yılının heyecanı içerisindeler. Yavrularımızı emanet ettiğimiz değerli öğretmenlerimiz bu yıl da aynı titizlikle görevlerine devam edeceklerdir. Bizler, velilerimizin de desteğiyle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından uzak tutmak için, sokak oyunları, spor faaliyetleri gibi aktivitelere özendirmeliyiz. Bir milyonu aşan ve devamlı göç alan bir şehir olarak 180 bin öğrencimiz ve 10 bin‘in üzerinde öğretmenimizle en iyi hizmeti verebilmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. İçişleri Bakanlığı, Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı‘nın ortak çalışması ile yürütülen sosyal sorumluluk projesini bu yıl da hassasiyetle uygulamaya devam edeceğiz. Okula gelirken, okulda ve okuldan evine varana kadar öğrencilerimizin güvenliği için, emniyet güçleri ,güvenlik görevlileri ,okul müdürleri ve bizler elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. “ dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Vali Ceylan ve beraberindekiler ilk ders zilini çaldıktan sonra sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.
ÇORLU’DA DA TÖREN DÜZENLENDİ
 
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Çorlu'da düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.  Kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk töreninin ardından Yunus Emre İlkokulu'nda gerçekleştirilen programa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri ile basın mensupları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin şiirleri ve devamında Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kubilay Akçaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün konuşma yaptı. İlköğretim Haftası programı okul öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri ile son buldu. Kutlama programının ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve beraberindekiler okula yeni başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. 
ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle Malkara’da da çelenk sunma töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Özge Sertan Topkaya, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile çelenk töreni sona erdi. Çelenk sunma töreninin ardından Nurten Hüsnü Pullukçu İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.
Haber: Sevim BOZKURT


       
       
 
       
 
     
     
     


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10