ÇTSO'ya Yeşil başkanlık yaptı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanvekili Nuran Yeşil başkanlığında yapıldı. Meclisin tek kad?

Çerkezköy 18.09.2018 19:05:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda saat 16.30’da gerçekleştirilen toplantıya mazeretleri nedeniyle meclis üyeleri Hacı Mehmet Erdoğan, Bülent Bilecen, Furkan Yavuzarslan, Kenan Sağlam, Murat Narçın, Murat Seymen, Mustafa Seçkin, Rahmi Yılmaz, Saim Buyruk, Sinan Sifil katılmadı. Toplantı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren ÇTSO Meclis Başkanvekili Nuran Yeşil “ Bugün ilk kez bir kadın olarak meclise başkanlık edeceğim. İnşallah sizleri mahcup etmeyeceğim” diye konuştu. Saygı duruşunun yapılmasının ardından Temmuz ayı gelir gider, bütçe izleme raporu ve mizanı okundu. Gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

 

Gündemin üçüncü maddesinde ise Ağustos ayı gelir, gider bütçe izleme raporu ve mizanın ibra edilmesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede Ağustos ayı gelirin 151 bin 694,94 TL, giderin 159 bin 219 lira 90 TL, kasa mevcudunun 933 lira 74 kuruş, banka mevcudunun 1 milyon 843 bin 989 lira 9 kuruş, mizan borç bakiyenin ise 11 milyon 547 bin 703 lira olduğu kaydedildi. Gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise ABİGEM A.Ş sermaye artış tutarının ihtiyatlardan ödenmesi görüşüldü. Genel Sekreter Hakan Gel yaptığı bilgilendirmede “ İştirakçisi olduğumuz Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin 02.08.2018 tarihinde yapılan 2017 yılı olağan genel kurulunda alınan karara istinaden şirketin sermaye artışı ile 5 bin TL olan payımızın 7 bin TL artışla 12 bin TL’ye yükseldiği ABİGEM A.Ş’nin 06.08.2018 tarih 2018/682 sayılı yazısı ile sermaye artış tutarının 10.08.2018 tarihine kadar ödenmesi gerektiği iletilmiştir. Oda yönetim kurulunun aldığı karar ile sermaye artış tutarı olan 7 bin TL ödenmesi ve tutarın ihtiyaçlar hesabından karşılanması için Bakanlığa yazılmasına karar verilmiştir. TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile sermaye artış tutarı olan 7 bin TL’nin oda meclisince karar alınması koşuluyla ihtiyatlardan karşılanmasının uygun bulunduğu iletilmiştir. Meclis konuyu değerlendirmiş olup, ABİGEM A.Ş sermaye artışı olarak yapılan ödemelerin ihtiyatlar hesabından karşılanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY KAPALI SPOR SALONUNDA YAPILACAK”

 

 

Gündemin Beşinci maddesinde ise Çerkezköy Endüstriyel fuarı hakkında bilgi verildi. ÇTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli yaptığı bilgilendirmede “ Daha önce Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2018’in Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde yapılacağını söylemiştik. Fuarın da ÇOSB’nin otoparkında yapılacağını bilgilendirmiştik. Yapılan araştırmalarda otopark alanında enerji olmadığından dolayı ve enerji gelmesi için 200 bin TL ücret çıkmasıyla birlikte ÇOSB ile olan işbirliğini sona erdirdik. Fuarı Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yapacağız. Bu yıl fuarı da Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız. Geçtiğimiz yıl Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde 450 metrekarelik alanda fuarı yaparken, bu yıl ise bin 50 metrekare alanda yapacağız. Hedeflediğimiz 40-45 katılımcının 30’u şuan hazır. Fuarı broşür, el broşürleri ve çeşitli reklamlarla duyurmayı düşünüyoruz” dedi.

 

 

“EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”

 

 

Gündemin altıncı maddesinde Afyonkarahisar TSO işbirliği protokolü hakkında bilgilendirme yapıldı. Afyonkarahisar’da oda üyeleri tarafından çok iyi ağırlandıklarını kaydeden Meclis Başkanvekili Nuran Yeşil “ Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok büyük ve mükemmel çalışmaları var. Bizlere nazik ve tam gün dolu dolu program yaptılar. Afyonkarahisar’da birkaç fabrika gezimiz oldu. Kendilerini de bizim fuarımıza davet edeceğiz. Biz de kendilerine misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğiz” dedi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva“ Bugün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na başkanlık eden ilk bayan meclis üyemiz Nuran Yeşil’i tebrik ediyorum. Bugünü tarihe bir not düşelim” diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10