Kent müzesi olarak hizmet verecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu'da Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak'ta bulunan, Rum bir doktora ait, 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evi restore edildi.

Tekirdağ 18.09.2018 19:30:00 0
Kent müzesi olarak hizmet verecek

Bir dönem askerlik şubesine ev sahipliği yaptığını ifade eden belediye yetkilileri; ‘’Bina, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescil edildi.   Bina Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restorasyon projesi için hazırlandı’’ dedi.

 

YÜZDE 75 ORANINDAKİ KATKI PAYINDAN YARARLANILDI

Belediye yetkilileri; ‘’Restorasyon yapımı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devredilen proje için, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik gereği 2017 yılında Tekirdağ Valiliği'nin yüzde 75 oranındaki katkı payından yararlanıldı. Aynı yıl restorasyon ihalesi yapılarak gerekli çalışmalar başlatıldı. Ağustos 2018 itibariyle restorasyonu biten Doğanca Evi'nin bahçesindeki peyzaj çalışmaları da tamamlanınca yapı kent müzesi olarak düzenlenecek ve ziyarete açılacak. Özgün halini koruyarak günümüze kadar ulaşabilen ve dönemin ender örneklerinden olan tarihi yapı, yine özgün cins, boyut ve formdaki yeni ahşap malzeme ile tamamlandı’’ bilgisini de verdi.

DOĞANCA EVİ'NİN RESTORASYONU ÇOK ÖNEMLİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Doğanca Evi'nin restorasyonuyla ilgili açıklama yaparak, "Tarihi Doğanca Evi'nin restorasyonunu tamamlamaktan dolayı mutluyuz. Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Çorlu'da, günümüze ulaşabilen kültür varlıklarının sayısı ne yazık ki çok az. Bu nedenle Doğanca Evi'nin restorasyonu çok önemli. Tarihsel değerimizi yaşatırken, turistlerin ve şehir dışından gelen turistlerin ziyaret edebilecekleri bir mekânı Çorlumuza kazandırmış olacağız. Yakın bir zamanda Doğanca Evi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Çorlumuza ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olsun" dedi.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10