Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz

Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de törenle kutlandı. Programda t?

Çerkezköy 19.09.2018 18:03:00 0
Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Dün saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Demirbağ, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, askeri erkan, gaziler katıldı.

 

 

ÇELENEKLER SUNULDU

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

“HEYECANI VE MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ”Bugün burada 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle toplandığımız, bu anlam dolu günde; Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahraman gazilerimizin gaziler gününü kutlamanın bir kez daha derin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

“ŞEREF GÜNÜDÜR”

Sakarya Meydan Muharebesi’nin Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açtığını kaydeden Yarlıgan” Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bugün de sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921’de bu zaferin anısına Sakarya Meydan Muharebesi’nin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk Milleti adına mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı tercih etmiştir. 19 Eylül: İstiklal Savaşı gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, asker, polis, sivil tüm muharip gaziler ve malul gazilerimizin şeref günüdür. 97 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu Anadolu’da Türk varlığını sona erdirerek kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci Yunan ordusunu Sakarya Meydan Muharebesi’nde hezimete uğratmış, yunan kuvvetleri çareyi savaş meydanlarından kaçmakta bulmuştur. Yaklaşık bir sene içerisinde büyük taarruz ile düşmanlarımız topraklarımızdan tamamen atılmıştır” diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATI VE TEMEL TAŞLARISINIZ”

Kahraman gazilerin gününü kutlayan Yarlıgan“ Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Olmaya da devam ediyorsunuz. Sizler için yapılan her şey bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz. Sizler devletin, milletin, bayrağını ve bağımsızlığımızın ne denli paha biçilemez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alınabildiğini gösterdiniz. Sizin bu vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz; asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelini oluşturmaktır. Sizler; şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Şehit ve Gaziye en büyük övgü, büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dile getirilmiştir. Atatürk şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi “ Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir” ifadeleriyle ortaya koymuştur” dedi.

“YURDUMUZU KORUYACAĞINIZA İNANCIM TAMDIR”

Ülkenin dünden daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu kaydeden Yarlıgan” Bilinmelidir ki halkımız ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin azim ve kararlığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya muktedir. Sevgili gençler yarın bu vatanı savunması size emanet edildiğinde Türk gençliğine yaraşır şekilde canınız pahasına yurdumuzu koruyacağınıza inancım tamdır. Bugün bizlerle birlikte Gaziler Günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için tüm gaziler adına teşekkür ediyorum. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutlulukları dilerim” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER 

Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin Tekirdağ yöresine ait gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İsmail Faruk Işık ‘ Ya gazi ol yada şehit’ şiiriyle de duygulandırdı. Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Mehteran Ekibi de programda mini bir konser verdi. Mehteran ekibinin konserinin ardından program sona ererken, protokol üyeleri günün anısına Gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10