''Dünyada eşi benzeri görülmedi''

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Kalyon mesajında, ''Bugün, aziz vatanımızın savunmasında olağanüstü g

Çerkezköy 19.09.2018 18:14:00 0

 ASLA VATAN SAVUNMASINDAN VAZGEÇMEDİLER

Vatan toprağının dört bir yanından koşarak cepheye gelen, omuz omuza düşmana karşı savaşan, farklı milletlerden gelen birbirini tanımadığı halde kardeşlik hukukunu tesis ederek bu büyük mücadeleyi gerçekleştiren gazilerin bu fedakarlığın dünya üzerinde görülmediğini ifade eden Kalyon; ‘’ Bu yapılan mücadele ise yine eşi benzeri olmayan şanlı zaferlerle sonuçlanmıştır. Büyük ekonomik güçlere ve o dönem için ileri teknolojiye sahip silahlarla ülkemize saldıran düşmana karşı akıl almaz başarılar elde edilmiştir.Bu inancın zaferidir. Vatan sevgisinin bütün sevgilerin üstünde olmasının sonucudur. Ailelerini, sevdiklerini yeri geldiğinde uzun yıllar görmeden savaşmışlar ama  asla vatan savunmasından vazgeçmemişlerdir’’ dedi.

BU FEDAKARLIĞIN DA DÜNYA ÜZERİNDE BİR EŞİ GÖRÜLMEMİŞTİR

Özellikle İstiklal Harbi döneminde oyun çağından yeni çıkmış belki de çocuk diyebileceğimiz yaşta birçok gencin cepheye koştuğunu vatan savunmasını en iyi şekilde yaptığını belirten Kalyon; ‘’ Okullarını yarıda bırakmışlar geleceğe dair tek umut olarak vatanımızın birliğini bütünlüğünü düşünmüşlerdir. Hatta bazı okullarımızın mezun vermediği yıllar olmuştur. Bu fedakarlığın da dünya üzerinde bir eşi görülmemiştir.Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve hakkın rahmetine kavuşan Kıbrıs Gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken, vatan savunmasında gazilik unvanını alan Güneydoğu gazilerimizi ve Kanlı 15 Temmuz gecesi vatan ve demokrasi savunmasında gazilik unvanını alan tüm gazilerimizi anıyoruz.  ’’ dedi.

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10