Hz. Hüseyin 'La ilahe illallah' diyen herkesin imamıdır

Hz. Hüseyin ve onunla birlikte 1379 yıl önce Kerbela'da şehit edilen 72 arkadaşı Çerkezköy Ehli Beyt Derneği tarafından düzenlenen, 'Aşura Günü ve Anma Programı'nda anıldı. KatılÄ

Çerkezköy 23.09.2018 18:47:00 0
Hz. Hüseyin

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in torunu, Hz Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1379. yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Ehli BeytDergahı’nda anma programı düzenlendi.

 

“BİAT ETSEYDİ BUGÜN BURADA OLMAZDIK”

 

Karaağam İmam Ali mescidi alimi Ehli Beyt Alimi Muhammed Ali Ünlü’ kuran tilaveti ile başlayan programın ardından Kerbela’da Hz. Hüseyin’i yalnız bırakmayan Hz. Züheyrin şehadetini anlatan

sinevizyon gösterimi sunuldu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe“ Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. 1379 yılını seneyi devriyesini yadettiğimizKerbela meselesi birilerinin iddia ettiği gibi siyasi bir mesele değil, ya da birilerinin iddia ettiği gibi bir rant meselesi de değil. Yezid hangi dine, hangi mezhebe yakışır? Yezidin kiliseye koysanız papaz kabul eder mi? İslam ümmeti maalesef Kerbela meselesinde ikiye ayrılmaya çalışılıyor. Allah resulünün göğsünden boğazına kadar öptüğü evladını Kerbela’da şehit ettiler. Piyasada kendisine ilahiyatçı diyen bazı insanlar var. Din adına sahtekarları konuşturmasınlar televizyonda. Adamın söylediği Şu ‘Alevilerin yaygarasına kapılmayın, Yezid kötü birisi değil. Hüseyin’in katlindeYezid’in hiçbir katkısı yoktur’. Yezid, Hz. Hüseyin’den biat etmesini istedi. Biat etmeyince iş Kerbela’ya geldi. Biat etseydi, bugün burada olmazdık. Kerbela müminlerle münafıkların, inananlarla inanmayanların savaşıdır” diye konuştu.

 

“MÜNAFIKLARIN OYUNUNA GELMEYELİM”

 

Yezid’insecereyi ile ilgili de konuşan Boztepe “Dedesi  peygamberin dişini kırdı. Oğlu Muaviye Kur’an sayfalarını mızrağa taktı. Nenesi Hz. Hamza’nın ciğerlerini yiyen kadındı. Kerbela’nın meselesini Yezid ağzıyla söyledi. İmamın kesik başı bir tepside ayaklarının önüne getirildiğinde, elinde bir sopa ile İmamın dişlerine vuruyordu, ‘keşke Bedir’deki dedelerim kalkıp gelseler intikamlarını nasıl aldım görsünler’ dedi. Peygambere olan kin Kerbela’da çıkarıldı. Ali’ye olan kin Kerbela’da çıkarıldı. Müminler Kerbela’da bir taraftır,  AlevisiSünnisiyle müminlerin tarafı Hüseyin’in tarafıdır. Biz Bedir’de Muhammediyiz, Kerbela’daHüseyiniz, bunun başka bir yolu yok. Dün Yezid neyse bugün IŞİD’te odur. Bundan bir ay önce Suudi Arabistan pkk’ya 100 milyon dolar yardım yaptı. Dün Yezid neyse bugün Suudi Arabistan odur. Dün Firavun neyse, bugün Amerika odur. Dün nemrut neyse bugün İsrail odur. Tarih tekerrürden ibarettir. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir salonda mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelebiliyorsak, Türkiye’de Yezid’in oyunu tutar mı, tutmaz. Amerika’nın oyunları tutar mı, tutmaz. İsrail oyunu tutar mı, tutmaz. Bir arada olalım münafıkların oyununa gelmeyelim” açıklamasında bulundu.

 

“HERKESİN İMAMIDIR”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir teşekkür eden Boztepe “ İslam Ansiklopedisi serisinin 4’üncü cildinin 26’ncı sayfasında diyor ki ‘Şia’nın aşura merasimlerine karşı Emeviler, yani Yezid ve nevarisi bu matem merasimlerine karşılık hikayeler uydurarak bir bayrama dönüştürdü ve tatlılar dağıttırdı’. 1400 yıllık bir mesele, İmamın katli maalesef Emevioğulları tarafından sulandırıldı. Muharrem ayında olmayan işler Muharrem’deymiş gibi anlatıldı. Nuh’un tufanı vallahi Muharrem ayında değil. Yunus’un balığın karnından kurtulması vallahi Muharrem ayında değil. Eyüb’ün derdine derman bulması villahi Muharrem ayında değil. Zekeriya aleyhisselamın evlat sahibi olması billahi Muharrem ayında değil. Bunlar yaşandı ama Muharrem ayında değil.  İmam Hüseyin Alevilerin tekelinde değildir, ‘La ile illallah’ diyen herkesin imamıdır” açıklamasında bulundu.

 

“İMAM HÜSEYİN BİR GÜNEŞTİR”

 

Hz. Hüseyin’in bütün insanlığın ortak değeri olduğunu kaydeden Türkiye Ehlibeyt Alimleri Birliği Temsilcisi Cafer Bendiderya“ Hz. Hüseyin sevgisi din, peygamber, Kur’an sevgisidir. Hüseyin’i mezheple sınırlamak mümkün değildir. Hüseyin insanlığın şehididir. Ahlakı erdemlerin şehididir. Hz. Hüseyin insanım diyen herkese mesajlar vermiştir. İnsanları ayırt etmeden zulme karşı her zaman mazlumların yanında olmuştur. 1400 yıl önce imam Hüseyin’in mesajları nesilden nesile aktarılıyor. İmam Hüseyin parlayan bir güneştir ” diye konuştu.

 

“BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Zulme karşı direnişin, zalimin zalime karşı direnişi, zulme karşı mazlumun yanında olunan Muharrem ayında tutulan matem oruçlarının yapılan ibadetlerin ve yapılan duaların kabul olmasını diliyorum. Kerbelada giden canların matemini yaşıyoruz. Tarihin zorlu anlarında yitirilen canların tüm dünya tarihinde barışa ve kardeşliğe örnek olacak zamanlardı. Maalesef zalim tarihin çeşitli sayfalarında kılıklar değiştirerek zulmetmeye devam etti. Bugünlerde maalesef Ortadoğu da duyduğumuz, artık ölüm haberlerine alıştığımız o zalimin yezitleri, yaşadığımız bu coğrafyada birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizi bozmaya çalışıyor. Bu topraklarda alevi-sünnisiyleayrıştırmalardan uzak bir şekilde aynı bayrak altında birbirimize tutunarak, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu tüm herkese anlatıyoruz. Bizler tarihimizden aldığımız güç ile birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Alevi-sünnisiylebizi birbirimizden ayırmak isteyen şerh odaklarının oyununa tarih boyunca gelmedik, bundan sonrada gelmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN”

 

Programda son olarak konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban“ Bugün muharrem ayı dolayısıyla kerbelada şehit olanların anma töreninde bir arada bulunuyoruz. İslam dinimizin anlamı barış, hoşgörü, insana sevgidir. Bugün 1379 yıl önce kerbelada peygamber efendimizin torunlarının çeşitli eziyet ve işkencelerle şehit edildiği bir gündür. Onun için her yıl tekrar bu törenlere katılıyor ve anıyoruz. Yüce rabbim birlik ve beraberliğimiz bozmasın” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Konuşmaların ardından mersiye sinezen grubu sahne alırken, program sonunda katılımcılara kurban eti ve helva tatlısı dağıtıldı.Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Belediye Başkan aday adaylarından Ercan Üçel, İsmail Akın, CHP Belediye Başkan aday adaylarından Metin Dönmez, AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Değirmenci,  Kızılpınarspor Başkanı Birol Öztürk, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, meclis üyeleri, Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe ve çok sayıda kişi katılırken, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’da program önce Ehlibeyt Dergahına gelerek bir süre Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe görüşerek Çerkezköy’den ayrıldı. Öte yandan Çerkezköy Müftülüğünden programa katılımın olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10