Ve CHP'den istifa etti

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini kamu oyuna duyurdu.

Çerkezköy 24.09.2018 19:59:00 0
Ve CHP

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına adaylığını koyan Murat Akay, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiğini duyurdu. Akay “ 2003 yılından  beri üyesi olduğum Cumhuriyet halk partisi üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım” diye konuştu. Öte yandan CHP’den istifa eden Akay’ın kulislerde ise İYİ Parti’ye geçeceği konuşuluyor.

“İYİ PARTİYE ÜYE OLMADIM”

İYİ Parti’den belediye başkan aday adaylığı sorusuna yeşil ışık yakan Akay “Cumhuriyet Halk Partisinden 21 Eylül Cuma Günü Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu başkanlığına istifa ettiğimi belirten bir dilekçe verdim. Şu anda İYİ Parti’ye üye olmadım. Ama İYİ Partiden aday adayı olmam isteniyor. Partiye üye olursam partililerinde desteği olduğunda emek verebileceğim faydalı olabileceğime ve partiye de büyük yararım olacağına da inanıyorum. CHP saflarında her zaman yararlı olmak için çalıştım. Ancak gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ettim. Bugün için İYİ Partiden aday adayı olacağım demek yanlış olur. Dediğim gibi İYİ Partiye üye olmam gerekiyor. Sonra da partililerin de aday adaylığım konusunda destek vermesi gerekiyor. Böyle bir ışık görürsem neden olmasın. Eğer İYİ Partiye aday adayı olursan partiye kimsenin tahmin etmediği şekilde de yararlı olacağıma inancımda tamdır” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10