Simite zam geldi!

Çerkezköy'de simit, son zamla birlikte ekmekten daha pahalı hale geldi. 1.25 TL'ye satılan simit, son zamlarla birlikte 1.50 TL'ye satılmaya başlandı. Çerkezköy'lü simitçiler artan maliyetler

Çerkezköy 25.09.2018 18:53:00 0
Simite zam geldi!

Çerkezköy’de yaklaşık 15 yıldan bu yana Tepe Simit Dünyası olarak faaliyet gösteren Tepe Simit Dünyası sahibi Satılmış Arıcı “ Simit fiyatlarına zam yapmak istemezdik. Ancak 8 lira olan susamın kilosu 20-22 TL’ye yükselmesi ve bunun yanında diğer giderlerimizin de yükselmesi bizde mecburen zam yapmak zorunda kaldık. Çünkü simit maliyeti yüksek olan bir yiyecek susamın yanı sıra pekmezi ayrı unu ayrı bir maliyet bunların tamamı oldukça yüksek bir maliyet oluşturuyor. Bizde malzeme aldığımız yerlere neden böyle bu kadar malzemeye zam yapıldığını sorduğumuzda dolara endeksli deniyor. Ayrıca aldığımız malzemelere ve una daha zam geleceği de söyleniyor maliyetler daha da artarsa simit 1.75 çıkacak gibi gözüküyor. Temennimiz maliyetlerimizin ayni kalması ve simit fiyatının da 1.50 kalmasıdır. Bazı illerde simit fiyatı bizden 25 kuruş iler 50 kuruş daha fazlaya satılıyor. Aslında bizde zam yapmak istemezdik ama dediğim gibi maliyetlerin yükselmesi bizleri ister istemez zam yapma zorunluluğunda bıraktı” dedi.

“ZAM BİZDEN KAYNAKLANMIYOR”

Ankara Simitçisi sahiplerinden Cevher Özkan’da son yaşanan zamlarla simite 25 kuruş zam geldiğini kaydetti. Özkan “ Açma ve poğaça da ayni şekilde zam gördü. Zam yapmadan önce giderlerimizi kalem kalem inceledik ve 1.25 TL sattığımız simit ancak kendi masrafını karşıladığını gördük. Bizde 25 kuruşluk bir zam yapmak zorunda kaldık. Aslında yapılan bu 25 kuruşluk zam çok düşük ama biz vatandaşın alım  gücünü de göz önüne aldık vatandaşlarımızı da simit yemekten mağdur  olmaması için zammı çok düşük tuttuk. Halkımız şunu da iyi bilmeli yapılan zam kesinlikle keyfi bir zam değildir, girdi maliyetlerimizin yükselmesinden  kaynaklanmaktadır. Biz her zaman halkımıza en iyi ve kaliteli simit yedirmeye özen göstereceğiz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10