Öğrenci servislerine yönetmelikteki değişiklikler anlatıldı

Çerkezköy'de öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu görevlisi polis memuru Saim Ay

Çerkezköy 26.09.2018 19:09:00 0
Öğrenci servislerine yönetmelikteki değişiklikler anlatıldı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen seminerde okul servis sürücülerine yeni düzenlemeler ve genel uygulamalar hakkında bilgi aktarıldı. Toplantıya Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Tuna Doğan ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Denetleme Büro Amiri Başkomiser Şakir Oda da katıldı. Toplantıda Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlü Trafik Tescil Büro Amirliğinden polis memuru Saim Aydın  25 Ekim 2017’de Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile ilgili öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafına bilgiler verdi.

26-65 YAŞ ARASINDA OLUYOR

Aydın “ Öğrenci servis taşımacılığı yapan kişiler 26-65 yaş arası, daha önceden taksirli ölümlü kazaya karışmamış, yüz kızartıcı suç işlememiş kişiler olması gerekiyor. Çocukların oturarak güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanacak. Ayakta öğrenci alamazsınız. Ekstra yolcu aldığınızda herhangi bir olumsuz durumda mesuliyet size ait” diyerek uyarılarda bulundu.

DUR LEVHASINI YAKACAKSINIZ

İlkokul ve okul öncesi öğrenci taşımacılığı yapan servislerde rehber personel bulundurulmasının zorunlu olduğunu ifade eden Aydın “ Bu personel reflektör yelekleri de giymek zorundadır. Öğrenciyi nereden alırsanız oraya da bırakacaksınız. Zorunlu hallerde okul önlerinde indirme bindirme yaparken dur levhasını yakacaksınız. Milli Eğitime bildirdiğiniz asil ve yedek sürücüler haricinde başka biri aracı kullanamaz” açıklamasında bulundu.

“KAMERA BULUNDURULMASI ZORUNLUDUR”

“Rehber personel en az lise mezunu ve 22 yaşını da doldurmuş olması gerekiyor” diyen Aydın “Engelli öğrenci taşımacılığında ise bu şart aranmamaktadır. Rehber personel güvenlik bir şekilde indirme bindirme kurallarına uyması gerekiyor. Araçların saydam camlı olması gerekiyor. Ayrıca araçlarınızda da kamera sisteminin de takılı olması gerekiyor. Her araçta kamera bulundurulması zorunludur. Ayrıca camı film cam olan servis araçlarının camlarının da saydam olması gerekiyor. Sıkıntılarınızı ve dertlerinizi bizlere anlatın ama bizden idare etmemizi beklemeyiniz” diye konuştu.

HENÜZ BİZE YAZI GELMEDİ

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma, iç ve dış kamera sistemi ve en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı zorunluluklarıyla ilgili sürenin 3 Eylül 2019'a kadar uzatıldığını, fabrika çıkışında üzerinde mevzuata uygun renkli cam olan araçlar için getirilen ‘iç mekanı gösteren beyaz cam zorunluluğuna ait sürede ise son günün 3 Eylül 2020 olarak belirlendiğini kaydeden Şoför esnafına cevap veren

Polis Memuru Saim Aydın ise üç nokta emniyet kemeri ile ilgili sürenin 2019’a kadar uzatıldığını, diğer değişikliklerle ilgili ise kendilerine henüz bir yazı ulaşmadığını, bu yazı gelene kadar mevcut şekilde denetim yapacaklarını ifade etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10