ÇOSB 4 yılık stratejik planını hazırladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından 2018-2022 yıllarını kapsayacak şekilde ÇOSB-Stratejik Planı hazırlandı.

Çerkezköy 26.09.2018 19:12:00 0
ÇOSB 4 yılık stratejik planını hazırladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri yaptıkları açıklamada “ 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Kanunu çerçevesinde hareket eden OSB’ler için stratejik plan hazırlama mecburiyeti bulunmamasına rağmen; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi açısından, kurumsallaşmanın bir gereği olarak, kaynakların etkin ve doğru kullanılması yanında, bölgesel ihtiyaçları doğru tespit ederek örnek ve öncü bir OSB olma yönünde bu stratejik plan hazırlandı. Hazırlanan bu stratejik plan 20122 yılında da güncellenecek” denildi.

BİR ÇOK HEDEF ORTAYA KONULDU

50 sayfalık bir çalışma olarak ortaya konulan Stratejik Planın ilk bölümlerinde ÇOSB’nin tanıtımı, iç-dış çevre analizi, paydaşlar, SWOT analizi, misyon ve vizyon ifadelerinin yanında, ÇOSB’nin Dijitalleşme Vizyonu belirtilerek, stratejik amaç ve hedefler ortaya konuldu. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin stratejik amaç ve hedefleri açısından; Kurumsal Açıdan Gelişimin Sağlanması, İnovasyon Kültürünün Gelişmesi ve Dijital Dönüşümün Sağlanması, Çevrenin Korunması ve Gelecek İhtiyaçlara Göre Çalışmaların Yapılması, Bölgedeki İnsan Kaynağının Geliştirilmesi başlıklarında toplam 4 stratejik hedef ve 106 adet faaliyetin gerçekleştirilmesi planlandı. Öte yandan yapılan bu stratejik planlama çalışmalarının ülkenin en gelişmiş organize sanayi bölgelerinden birisi olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin gelişmesini hızlandıracağını, bölge sanayicilerine daha hızlı ve etkin hizmet sağlayacağı belirtildi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10