Meclis Başkan Akay'sız toplandı

Çerkezköy Belediyesi 2018 Ekim ayı meclis toplantısının birinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Toplantıya katılmayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın yerine Başkanvekili Uğur Eremâ€?

Çerkezköy 1.10.2018 18:39:00 0
Meclis Başkan Akay

Gündem maddeleri görüşülmeden önce AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından verilen iki dilekçe oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklendi. Toplantının ilk gündem maddesinde

Mali Hizmetler Müdürlüğü’ nün 17.09.2018 gün ve 1340 sayılı; performans programı görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğü’ nün 17.09.2018 gün ve 1342 sayılı;2019 Mali Yılı Gelir Tarifesi ile ilgili gündem maddesi de oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na gönderildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ  

Gündemin üçüncü maddesinde ise 2019 mali yılı gelir ve gider bütçesi görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 2019 Mali Yılında Uhdelerinde Resmi Görev bulunmayanlara verilecek ücretin tespiti ve 2019 mali yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti konusu oy birliği ile Tarife komisyonuna havale edildi. Belediyede dolu bulunan dört adet kadroda derece değişikliği yapılmasının oy birliği ile kabul edildiği mecliste Çerkezköy ilçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satış ise İmar ve Bayındırlık komisyonuna gönderildi.

İKİNCİ OTURUM 8 EKİM’DE YAPILACAK

Toplantının devamında ise gündem maddeleri arasına eklenen dilekçeler görüşüldü. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından verilen içkili mekanların alanlarının yeniden görüşülmesi talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. AK Partili meclis üyelerinin vermiş olduğu dilekçede ise Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Naim Süleymanoğlu Parkı’nın tuvalet ve lavabo ihtiyacının giderilmesi istendi. İlgili gündem maddesiyle alakalı konuşan Başkanvekili Uğur Erem “ Parkımızın resmi olarak açılışını yapmadık. Bu parkımızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah en kısa zaman içerisinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bu eksikleri de tamamlayacaktır” dedi. Gündem maddelerini görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, komisyona havale edilen gündem maddeleri için meclis ikinci oturumunu 8 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’de gerçekleştirecek.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10