Osman Tabak Kampusu 13 Kasım'da açılacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi, Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuk Günü kapsamında yaşlılar ve çocukları Alzheimer Gündüz Yaşam ve

Süleymanpaşa 2.10.2018 16:36:00 0
Osman Tabak Kampusu 13 Kasım

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi öğrencilerinin yaşlılara çiçek hediye etmesiyle başlaya etkinliğe Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nde Alzheimer ile mücadele eden hastalar ve hasta yakınları ile Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi öğrencileri, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Hulusi Özocak ile merkez çalışanları katıldı.

MERKEZ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi hakkında bilgi veren Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Doktoru Ayten Cesur,  “Merkezimiz 1 doktor, 1 sosyolog, 1 sağlık teknikeri, 1 hemşire ve 1 yardımcı eleman olmak üzere 5 kişilik ekiple hizmet vermekte. Gün içinde misafir ettiğimiz yaşlılarımızı sabah hasta yakınları getiriyorlar. Öğle yemeği sonrası hava müsait ise bahçede geziniş, yürüyüş ve sohbet eşliğinde onlar için hazırlamış olduğumuz mini sebze bahçemizin bakımını yapıyoruz. Bu misafirlerimizin en çok hoşlandığı aktivitemiz. Bahçe sonrası içeriye girdiğimizde rahatlatıcı müzikler eşliğinde gazete, dergi, kitap okuyoruz. Fıkralar, hikayeler anlatıyoruz. Hatırladıkları bizimle paylaşmak istedikleri eski anıları dinliyoruz. Bu arada eğlenmeyi, neşelenmeyi ihmal etmiyoruz. Canlı müzikler eşliğinde oyun havaları dinleyip türküler, şarkılar söylüyoruz. Zaman zaman sosyal etkinlik merkezindeki çocuklarımızı, çocuk akademimizdeki miniklerimizi de burada konuk ederek yaşlılarımız ile bir araya getiriyoruz.”dedi.

2 AMACIMIZ VAR

Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nin 2 amacının olduğunu ifade eden Cesur; ‘’  Yaşlılarımızın mevcut durumlarının daha kötüye gitmesini geciktirmek için çabalıyoruz. Diğer amacımız ise burada konuk ettiğimiz yaşlılarımızın yakınlarına da gün içinde kendilerine vakit ayırmayı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da; ‘’Aslında biz kocaman bir aileyiz. Dünyaya geliyoruz ve iyi bir çocukluk geçirmek istiyoruz. Yaşamımızı sürdürüyor, yaşlanıyor emekli oluyoruz. Ömrümüzün geri kalanında kaliteli bir yaşam sürdürmek istiyoruz. Bugün UNİCEF’in Dünya Çocuk Günü. Çocuklarımız burada. Çocuk akademimiz yan tarafımızda. Aynı zamanda Dünya Yaşlılar Günü bu hafta. Aslında biz onlara olgun diyoruz. Belli bir yaş aralığına girdikten sonra yaş almıyorlar, olgunlaşıyorlar. Çocuklarımızın enerjisi ile onların deneyimi bir araya gelsin diye bu merkezleri yan yana yaptık. 13 Kasımda da rahmetli başkanımız Osman Tabak’ın adı ile Osman Tabak Kampusu olarak bu iki yerleşkeyi resmen hizmete açmış olacağız’’ dedi.

ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR HEP BİRLİKTE DANS ETTİLER

Güneş Sanat Atölyesi tarafından viyolonsel dinletisi gerçekleştirilen etkinlikte Katil Hasan ve ekibi de sahne alırken çocuklar ve yaşlılar hep birlikte dans ederek oldukça keyifli anlar yaşadı.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10