Mandalı: Parklarımız onarılıyor ve yenileniyor

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Eylül ayında yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kapaklı 3.10.2018 11:46:00 0
Mandalı: Parklarımız onarılıyor ve yenileniyor

Kapaklı halkı için çalışmaların Eylül ayında da devam ettiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ İlçemiz Hazan, Hazer, Dilber, 53’üncü Sokak, Evrim Sokak, Kuru Sokak, Akyer Sokak, Panel Sokak park alanları, Bülent Ecevit Parkı, Selahattin Altınışık Parkı, Neşet Ertaş Parkı, Necmettin Erbakan Parkı, Başbuğ Alpaslan Türkeş Parkı, Halim Danacı Parkı, Recep Güven Parkı, Karaağaç Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi Parkı, Aziz Sancar Parkı, Şehit Zafer Çan Parkı, Şehit Erdinç Duran Parkı, Sanayiciler İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan yeşil alanlarda çim biçme çalışması yapılmıştır. Karaağaç Muammer Aksoy Caddesi Parkı, Aziz Sancar Parkı, Dilber ,Ozan,Panel,Evrim,Hazer sokak park alanları, Necmettin Erbakan Parkı, Selahattin Altınışık Parkı, Neşet Ertaş Parkı, Süleyman Demirel Park alanlarında teleferik,oyun grubu  ve spor aletlerinde bakım onarım çalışmaları yapılmıştır” dedi.

“ZEMİN HAZIR HALE GETİRİLMİŞTİR”

İlçe genelindeki yeşil alanlarda ağaç, fide ve fidan köklerine solucan gübresi dökerek kışa hazırlık yapıldığını kaydeden Mandalı “ İnönü Mahallesi Tan Sokak park alanında  yol tarafında kalan alan dik olduğundan yağmur ve sel gibi sebeplerden oluşabilecek toprak kaymasını önleyebilmek için şev taşı döşenmiştir. Kapaklı İlçe Karakolu bahçesine ahşap oyun grubu montajı yapılmıştır. Mevcut alanda bulunan bir adet kamelyanın bakım ve onarımı yapılmıştır. Karaağaç Mahallesi Baran Sokak park alanında çim ekilecek alanın tesviyesi yapılarak alan hazır hale getirilerek 2 bin 365,29 metrekarelik alanda çimlendirme çalışması yapılmıştır. Basketbol sahası yapılacak alan ile spor aletleri montajı yapılacak alana  113 metreküp beton dökülerek zemin hazır hale getirilmiştir. Ayrıca park alanına 154 adet fidan dikilmiştir” açıklamasında bulundu.

“PARKE TAŞ DÖŞEME İŞLERİ DEVAM ETMEKTEDİR”

Mandalı “ İnönü Mahallesi  fitnes alanında bulunan fitnes spor aletleri sökülerek müdürlüğümüz kaynak atölyesinde gerekli bakımlar ve boyama işleri yapıldıktan sonra tekrar yerine montajlanmıştır.

Bahçelievler Mahallesi Yavuz Selim Sokak park alanı çevresine döşenecek olan panel çit zeminine kalıp çakılarak beton dökülmüştür. Ayrıca müdürlüğümüz marangoz atölyesinde üretilen 2 adet pergole montajı yapılmıştır. Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi ile Çeken Caddesi arasında kalan yeşil alan tesviye edilerek oyun grubu konulacak alanın zeminine 63 metreküplük beton dökülmüştür. Veli Çeken parkında yapılan proje tadilatı ile oluşan yeni alanlara kumlamalı beton bordür ve kumlamalı beton parke taş döşeme işleri devam etmektedir. Yanıkağıl Mahallesi sağlık ocağı yanında bulunan yeşil  alana yapılacak olan çocuk oyun parkı ve basketbol sahası için alan tesviyesi yapılarak çevre duvarı için kalıp çakılıp beton dökülmüştür. İsmetpaşa Mahallesi Şehit Zafer Çan, Şehit Erdinç Duran park alanına saat kulesi montajı yapılmıştır” dedi.

Haber: Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10