Protokol imzalandı

Ergene Kaymakamlığı ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında "Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi" projesi protokolü imzalandı. Trakya Kalkınma Ajansı binasında düzenlenen imza töreni

Ergene 3.10.2018 15:59:00 0
Protokol imzalandı

Projenin bütçesini Trakya Kalkınma Ajansının karşılayacağını kaydeden yetkililer; ‘’Ergene Kaymakamlığı Bağımlılıkla Mücadele konusunda yeni bir çalışma metodu geliştirdi. Ergene’ de yaşayan vatandaşlar, öğrenim gören öğrenci ve velileri için geliştirilen program kaymakamlık proje ofisi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı’na sunuldu. Başvuru sahipliğini Ergene Kaymakamlığı’nın yaptığı proje faaliyetleri bölge kalkınma ajansı tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı’’ dedi.

25 KİŞİ KATILACAK

 Yetkililer; ‘’Vakaya yaklaşım metotları ve bağımlılıkla mücadelede son bilimsel tekniklerin neler olduğunun anlatılacağı eğitim programlarını hedefleyen çalışmalarla resmi kurum ve STK’lardan 25 kişi bu seminerleri alarak sahada uygulamaya başlayacak. Özellikle okullarda ve kışlalardaki bağımlılık tutkusunun azaltılması hedeflenen çalışmada AMATEM’den destek alan ailelere de yoğunluk verilecek. 5 gün sürecek eğitim programı Ergene Kaymakamlığı Hükümet Konağındaki Toplantı salonunda, alanında uzman hocalar tarafından anlatılacak.’’ dedi.

 ÖNEMSEDİĞİM BİR KONUYDU   

İmza töreninde konuşan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ‘’Önemsediğim bir konuydu. Boşlukta kalan, özellikle gençlerimizin bir an önce hür ve bağımsız hayatlarında var olabilmeleri, sosyal hayatlarında tutunabilmeleri ve eğitim hayatlarında başarıya ulaşmaları için onları bu kapandan kurtarmamız ve gençlik enerjilerini doğru kanalize ederek üretime ve çalışma hayatına yönlendirmemiz gerekli. Bu anlamda hazırlattığım bu projeyi anlamlı buluyorum. Görev bölgemdeki her vatandaşımın mesuliyeti için bu konu da atılacak adımları gerekli görüyorum’’ dedi.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10