Almanya ile Türkiye arasındaki kültür köprüsü

Çerkezköylü Ebru Sanatçısı Atilla Can'ın 2009 yılında UNESCO ve Birleşmiş Milletler'e gönderdiği dilekçelerin zaferle sonuçlanması ile birlikte ebru sanatı Paris'teki UNESCO Merkez binasÄ?

Çerkezköy 3.10.2018 17:10:00 0
Almanya ile Türkiye arasındaki kültür köprüsü

Alınan karar kapsamında ilk ziyaret Çerkezköy’e yapıldı. Köln’de bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nde Ebru Sanatı Hocası Kerim Peter 8 öğrencisi ile birilikte Ebru Sanatçısı Atilla Can’ı ve Geleneksel Türk Ebru Sanatı Eğitimcisi Gülhis Başaran’ı ziyaret etti.

EBRU ÇALIŞMASINI HEDİYE ETTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülhis Başaran; ‘’ Hocamla Prag’da tanıştık. Sürekli ziyaret etmek istediklerini söylüyorlardı. Bu güzelliği görmek çok hoşuma gitti. Özellikle Almanya ile Türkiye’nin ilişkilerine baktığımızda bu ziyaret barış anlamında önemli bir ziyaret oldu. Almaya ile Türkiye arasında her zaman köprü kurmak. Ebru sanatı ile suyun üzerinde muhteşem renklerle bir ahenk ve uyum yakalamak tek dileğimiz’’ dedi. Ziyarette Geleneksel Türk Ebru Sanatı Eğitimcisi Gülhis Başaran ilk kez ahşap üzerine yapmış olduğu ebru çalışmasını Kerim Peter’e ve öğrencilerine hediye etti.

KUMAŞ ÜZERİNE EBRU ÇALIŞMASI YAPTILAR

Ziyarette ayrıca Gülhis Başaran, Ebru Sanatı Hocası Kerim Peter ve öğrenciler, Amfi Tiyatro’da bulunan atölyede kumaş üzerine ebru çalışması yaptılar.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10