Turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 5 temel vizyonundan biri olan turizm vizyonu kapsamında kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Edirne Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tara

Tekirdağ 3.10.2018 21:28:00 0
Turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Uçmakdere'de düzenlenen yer teslimi ve bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Miras Atölyesi projesi ile Uçmakdere'yi Türkiye'nin en güzel eko köyü yapmayı hedefliyoruz. Sadece Uçmakdere de değil; Gaziköy, Hoşköy, Mürefte, Kirazlı, Çınarlı gibi mahallelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız. Bugün itibari ile buradaki evlerimizin restorasyonuna başlıyoruz” dedi.

 

52 ADET TESCİLLİ EVİ ORİJİNAL HALİNE GETİREREK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

52 adet tescilli evi orijinal haline getirerek sahiplerine teslim edeceklerini kaydeden Albayrak “Tekirdağ'ın vizyonlarından biri de turizm. Türkiye'de iki denizle de komşu olan sayılı şehirlerden biriyiz. Tekirdağ'da nereye elinizi atsanız tarih çıkar. Bu bölgede bağcılık turizmin en güzel örnekleri var. Önümüzdeki sürecin çok iyi olacağına inanıyorum. Biz sonuna kadar bu bölgedeki güzelliği ortaya çıkarmak için çalışacağız” dedi. Albayrak, Uçmakdere'de 2 tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının 9 Eylül 2019’da tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10