Sokak hayvanlarına sahip çıkılmasına dikkat çekti

Çerkezköy Amazon Pet Shop Sahibi Ali Danyeli 4 Ekim Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü'nde sokak hayvanlarının beslenmelerini sağlamak için 400 kilo çeşitli yiyecek dağıtımı yaptı. Ayrıca

Çerkezköy 4.10.2018 17:49:00 0
Sokak hayvanlarına sahip çıkılmasına dikkat çekti

Amazon Pet Shop Sahibi Ali Danyeli, Çerkezköy’de 20 yılı aşkın akvaryum balığı başta olmak üzere evcil ve sokak hayvanların beslenmesi ve korunması için çeşitli yiyecek satışı yaptığını belirterek,“ Sokak hayvanı olarak adlandırdığımız hayvanların beslenmesi ve korunması için 3 yıl önce Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde onların beslenmelerine ve korunmalarına dikkat çekilmesi adına başlattığım yiyecek dağıtımının bu yıl 3.sünü düzenliyoruz. Her canlı gibi sokak hayvanlarına da sahip çıkmak bir insanlık görevi. Kampanyamız kapsamında işyeri olarak 300 kilo mama dağıtımı yapmayı hedeflemiştik. Ancak talep beklentilerimizin üzerinde oldu. Bunu 350 kilo olarak gerçekleştirdik. Ayrıca bazı hayvan severlerimiz de mama alarak buna katkıda bulundu. Bu mamalarla birlikte 400 kilo mama dağıtımı gerçekleştirmiş olduk.”dedi.

SOKAK HAYVANLARININ BESLENMESİNE ÖĞRENCİLER KATKI SAĞLADI

Amazon Pet Shop işyeri sahipleri Elif-Ali Danyeli Çifti, “İlçemizdeki okullardan öğretmenleri eşliğinde gelen öğrencilere kedi-köpek mamaları verdik. Kimi hayvan barınağındaki hayvanları için aldı kimi de mahallelerindeki sokak hayvanlarının beslenmelerine katkı vermek için aldı. Fevzipaşa İlkokulu, Uğur Okulları, Doğa Koleji, Kültür Lisesi öğrencilerinin Amazon Pet Shop’a gelerek sokak hayvanları için mama aldıklarını da belirten Ali Danyeli, “İşyerimizde sokak hayvanları için mama almaya gelen öğrencilerimizi misafir ettik ve mama verdik. Onlara sokak hayvanları için kapılarının önüne bir kap su ve aldıkları mamalardan koymalarını rica ettik. Hayvanlara iyi davranıldığında insanlara zarar vermeyen canlılar olduğunu söyledik. Öğrencilerimizin hayvan dostu olmasını ve kentimizin de hayvan dostu bir şehir haline getirmek için el birliğiyle çalışmamız gerektiğini anlattık.”dedi.   

Haber/Seyit SÜREN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10