Öztrak: McKinsey meselesinden rahatsız olmuşlar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Öztrak, "McKinsey meselesinden Adal

5.10.2018 11:20:00 0
Öztrak: McKinsey meselesinden rahatsız olmuşlar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada “AK Parti Genel Başkanı sarayda diyanet camiasını ağırlamış ve diyanet camiasını ağırlarken siyaset yapmış. Son dönemdeki gelişmeler camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset girince memleketin ne hale geldiğini gösteriyor ama bir türlü bundan ders almamakta ısrar ediyorlar. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı sıkıştığı her noktada maalesef dini siyasete alet etmekten kaçınmıyor” diye konuştu.

“NE SÖYLESE ALKIŞLIYOR”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu kaydeden Öztrak, ”Diyanet camiasının orada kendisini dinlerken, ilginç bir şekilde siyasetle ilgili sözlerinde hem Diyanet İşleri Başkanı hem de camia alkışlıyor. Neyi alkışladıklarının farkında olmadan. Camilerin yakılmasından, yıkılmasından bunlardan bahsediliyor ama aslında bunların ne olduğunu en iyisi bilmesi gereken bu camia, her nedense sarayın başı ne söylese alkışlıyor” dedi.

“SON DERECE RAHATSIZ OLMUŞ”

Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Öztrak“ Önceki gün AK Parti Genel Başkanı, bizim Genel Başkanımızla ilgili olarak ‘Sen ne anlarsın ezandan Kuran’dan’ diyor. Ben de bu lafları hangi nedenle ve niye söyledi diye baktım. Sonra gördüm ki dün Genel Başkanımız yaptığı konuşmada McKinsey ile ilgili bazı sorular sormuş. Demiş ki ‘Siz, ekonomiye yapılan saldırı, dışarıdan yapılan saldırı, ezanımıza bayrağımıza yapılan saldırılardan farksızdır, diyordunuz; Şimdi ne oldu da bir yabancı şirketi ekonomimizi denetlemek üzere iş başına getiriyorsunuz?’ diye soruyor. Öyle anlaşılıyor ki McKinsey meselesinden Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı son derece rahatsız olmuş. Hemen işin kolayına gitmiş. Sorulara cevap vereceği yerde meseleyi ezan meselesine, bayrak meselesine ve hamasete çekmeye çalışmış. Zaman hamaset zamanı değildir. Pazar yangın yerine dönmüş. Çarşı yangın yeridir. Market arabalarında kasaya gelindiğinde mallar boşaltılmaktadır fatura çok yüksek diye.” Açıklamasında bulundu.

“BUNLARI YAPAN CHP’Yİ SUÇLUYOR”

Açıklanan enflasyon rakamlarını da eleştiren Öztrak“ Yüzde 6’nın üzerindeki enflasyon rakamı dünyadaki 155 ülkenin yıllık enflasyon rakamına eşittir. Ancak biz bu enflasyonu bir ayda yaşadık. Bunun sıkıntısı içinde de AK Parti Genel Başkanı bugün sarayda Diyanet camiasını toplamış, esip yağıyor. CHP’nin cami yaktığı, cami yıktığı hikayeleri defalarca kendisine anlatılmasına rağmen yine havalarda uçuşuyor. Bunların hiçbiri gerçek değil. Yunan askerinin Mihalıççık’tan kaçarken yaktığı camiyi, bunlar ‘CHP yaktı’ dediler. Sonra da bu camiyi Cumhuriyet Halk Partisinin onardığı ortaya çıktı. Dün akşam Üsküdar’da Esentepe Camisi’ni yıktılar. ‘CHP cami yıktı’ diyorlar ama daha dün akşam Üsküdar’da kendi belediyeleri Esentepe’de cami yıktı. Daha önce de bunların bu tür eylemleri vardı. Malatya’da alışveriş merkezine yer açmak için cami yıktılar. Kendi belediye sınırları içindeki camileri SSK’ya teminat olarak gösterdiler. Şimdi bunları yapan bir iktidar CHP’yi suçluyor.”

“BU, ÜLKENİN MESELELERİNİ KARARTMAKTIR”

Öztrak“ Millet hayat pahalılığı altında eziliyor. İşçi eziliyor, memur eziliyor, çiftçi eziliyor ama biz cami yakmaktan, cami yıkmaktan söz ediyoruz. Bu açıkçası ülkenin gerçek meselelerini karartmaktır. Yanlış politikalarıyla bu ekonomiyi savunmasız bırakanlar, dışarıdan borçlanmak nedeniyle dışarıdan ülkeyi emir alır hale getirenler şimdi bu sıkıntıyla konuyu ve gündemi başka yere doğru çarpıtmak istiyorlar. Bizim sormuş olduğumuz McKinsey ile ilgili sorular, iktidarın bu krizle ilgili sorumluluğunu ortaya çıkaracak sorunlar, Türkiye’nin gerçek meselelerine el atan gerçekçi, ayakları yere basan bir programın yapılması için önerdiğimiz 13 tane konu başlığı, şu anda Türkiye’nin üzerine gitmesi gereken temel konulardır. Türkiye’de bir an önce ayakları yere basan programı ortaya koyamazsak ne bu hayat pahalılığıyla ne durgunlukla mücadele etmemiz mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

Haber/Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10