Gün boyu kaçak hattı aradılar

Çerkezköy'de Ergene nehrinin bir kolu olan Çorlu deresinin 'kırmızı ve pembe' akmasına bıraktığı atıklarla neden olduğu öne sürülen geri dönüşüm fabrikasında Tekirdağ Çevre ve

Çerkezköy 5.10.2018 18:31:00 0
Gün boyu kaçak hattı aradılar

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çevre Müdürlüğü ekipleri, sudan numune alırken, metrelerce alanda tarama faaliyetinde bulunmuştu. Bir kısmı toprak altında kalan iki kilometrelik beton büz hattı tespit eden ekipler hattın da bölgedeki bir geri dönüşüm tesisine ait olduğunu belirlemişti.

ÇALIŞMALAR GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde dereye atık bıraktığı iddia edilen Kızılpınar Mahallesindeki  geri dönüşüm tesislerine gelerek incelemelerde bulundu. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri Çorlu Deresi'ne atıkların boşaltıldığı boru ve çevresinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ekipleriyle birlikte tesislerin önündeki kanalizasyon bağlantılarında dereye atık bırakılıp bırakılmadığının tespiti için kazı çalışması başlattı. Ekipler, kilometrelerce süren atık borunun gittiği fabrika ve bağlantılarını tespit etmek için gün boyunca çalışmalarını sürdürdü.

“NUMUNELER ALINDI ANALİZ YAPILACAK”

Çalışmaları ekiplerle birlikte bizzat izleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak “  Sabah saatlerinden itibaren tespit edilen firmadan numuneler aldık ve bu numuneler analiz yapılacak. Ekiplerimiz iddia edilen kaçak hattı kazı çalışmalarıyla bulmaya çalışıyor. Dereden alınan numune ve firmadan alınan numuneler karşılıklı analiz yapılacak. TUBİTAK tarafından yapılacak çalışmaların sonuçlandırılmasının ardından sonuçları da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Önceki gün pembe ve kırmızı akan Çorlu deresinin rengi, eski haline dönerken, derenin bazı bölümlerinde atıklar nedeniyle kırmızı renkli tortular oluşurken, firma yetkilileri ise dereye herhangi bir şekilde atık bırakmadıklarını savundular.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10