Yağcıoğlu: Şehri birlikte yönetmeye hazır mısınız? 

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevinden 3 Ekim Çarşamba günü istifa eden İlker Yağcıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.  Ya

Süleymanpaşa 8.10.2018 17:24:00 0
Yağcıoğlu: Şehri birlikte yönetmeye hazır mısınız? 

Önceki gün saat 10:30’da Özdemirler Düğün Salonu’nda yapılan açıklamaya Süleymanpaşa Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, farklı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, oda temsilcileri ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

 

PARTİNİN ADAY ADAYI OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZDİ

Akademisyenler, belediyecilik tecrübesi yüksek, her biri farklı alanlarda uzman dev bir kadroyla Süleymanpaşa’yı yönetmeye hazır olduklarını söyleyen İlker Yağcıoğlu, partinin aday adayı olduğunun altını çizdi.

 

Hükümeti eleştirdi

 

Açıklamasında hükümeti eleştiren Yağcıoğlu, ‘’Tablo hedeflediğimiz gibi değildir. Ülkemiz tek adam rejimi ile yönetilir hale geldi. Gazi meclis devre dışı bırakıldı. Bütün kararlar tek adam tarafından cumhurbaşkanı kararnamesi ile alınıyor. Yargı bağımsızlığı demokrasi yok oldu. Hukuk bitmiştir. Ekonomi her geçen gün bitmektedir. Tek adam rejimine fren yaptırmanın en önemli dönemeci yerel yönetimlerdir. Tek adam rejimine yerel seçimlerle dur deme vakti gelmiştir. 3 yıldır ilçe başkanlığı görevini yapıyorum. Gerek bu 3 yıldaki gözlemlerim gerek kentimizin potansiyeli gerek doğru katılımcı, dürüst ve çalışkan anlayışla yöneltilmesi durumunda kentimizin bir başka ölçeğe çıkacağı inancından ötürü Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na sizlerin de desteği ile aday adayı olmaya karar verdim. Partimizin aday adayıyım. Bu onurlu görevi azim ve kararlılıkla sizlerden talep ediyorum” dedi.

 

İLÇE BAŞKANLIĞINDA EDİNDİĞİM TECRÜBEYİ BAŞKANLIĞA TAŞIYACAĞIM

 

 

Yağcıoğlu, ilçe başkanlığında edindiği tecrübeyi başkanlığa taşıyacağını da belirterek, “Bütçemizi hedefler belirleyerek hazırlayacağız. Nasıl bir yönetim modeli belirleyeceğiz. Yönetişimi hayata geçirebilecek miyiz?  Birazda bunlardan bahsedelim. İlçe başkanlığı görevimizin gösterdiği tecrübe ile birlikte yerel yönetim konusunda son derece tecrübeli konuya bilimsel, nesnel yaklaşan kuvvetli bir akademik, belediyecilikte tecrübeli ve her biri farklı alanlarda uzman dev bir kadro ile çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

SÜLEYMANPAŞA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

 

Yağcıoğlu açıklamasında Süleymanpaşa’yı birlikte yönetme sözü de verdi.  En önemli vizyonun toplumsal beklenti ve hassasiyetlerine göre kent yönetmek olduğunu kaydeden Yağcıoğlu; ‘’Siz değerli hemşerilerimiz talep ve beklentilerinden kopuk yatırımlara para harcamak vizyon değil, hayalcilik olur. İlkemiz birlikte yönetimi sağlamaktır. Talepleri alacağız proje geliştireceğiz, kaynak yaratıp yatırım yapacağız” dedi.

 

GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ YENİDEN ELBİRLİĞİ İLE TESİS EDECEĞİZ

 

Sanatı sanat için değil vatandaşlar için yapacaklarını kaydeden Yağcıoğlu, “Yerel yönetim ile hemşerilerimiz arasından güven bağını yeniden tesis edeceğiz. Gönül köprüsünü yeniden elbirliği ile tesis edeceğiz. Selam alıp selam vereceğiz, dert dinleyeceğiz. Olmaza bakmayacağız. Oluru arayacağız. Düşüncelerimizi samimiyetle ortaya koyacağız. Bu makamlar egoların tatmin edileceği değil hemşerilerimizin dertlerinin dinleneceği makamlar olmalı. Bürokratlarımız ve çalışanlarız da aynı anlayışta olacaktır. Dürüst ve çalışkan olacağım. Yalan söylemeden geceli gündüzlü çalışacağım. Sosyal belediyecilik ve kültürel alanlarda çalışmalarımız artarak devam edecek. Sanat sanat içindir değil sanat toplum içindir anlayışı içinde sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZ EN HASSAS NOKTAMIZDIR

 

Yağcıoğlu açıklamasında yapacakları çalışmalardan da bahsetti.  Cumhuriyet döneminin en büyük alt yapı çalışmalarından sonra fen işleri çalışmalarına hak ettiği değeri, bütçeyi ve personel rejimini getireceklerini belirten Yağcıoğlu; ‘’Yol yapımı ve tamiratlarını planlı olarak yapacağız. Pazar yeri sorununu çözeceğim. Ulaşım ve otopark işine el atacağım. Gerekirse kamulaştırma yapıp otopark işini çözeceğiz. Hizmet binası sorununu çözeceğim. Yüzüncüyıl Mahallesi kaymakamlık binası yanına belediye binasını yapacağız. Otogarın yerini de büyükşehre devredeceğiz. Yabancı kelimelerle etkinlik yapmayacağız. Etkinliklerimize Türkçe isimler vereceğiz. Şehit öğretmen Neşe Alten anıtı önündeki led tabelayı kaldıracağız. Şehitlerimiz en hassas noktamızdır. Şehri birlikte yöneteceğiz. Birlikte yönetmeye hazır mısınız?  Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10