As: Kooperatifler bir araya gelmeli

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, dün yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy ve Kapaklı'

Çerkezköy 8.10.2018 19:12:00 0
As: Kooperatifler bir araya gelmeli

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde oda üyesi toplu taşıma hizmeti veren kooperatiflerin sıkıntılarının çözümü için bir araya gelmeleri gerektiğini belirterek, “Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi olarak bizler bunun öncülüğünü yapmaya hazırız. Çünkü son günlerde özellikle (UKOME)’nin belirlemiş olduğu yeni güzergahlarla beraber hem şoför esnafımız hem de vatandaşlarımız büyük sıkıntı ve huzursuzluk yaşamaktadır. Eğer ki bu sorunların ortadan kalkmasını istiyorsak bunun tek çözümü kooperatifler bazında bir araya gelip birleşmek. Ben buradan Kooperatif Başkanlarına ve yönetimlerine sesleniyorum. Gelin bir komisyon kuralım. Bu işi daha da hızlandırarak hem vatandaşlarımız kaliteli hizmet alsın hem esnafımız huzurlu çalışsın ve kooperatifler arasındaki sorunlar ortadan kalksın. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz hepimize yeter. Paylaşılmayacak hiçbir şey yok diye düşünüyorum” dedi.

J PLAKA İHALESİNİN 30 ARALIK 2015 TARİHİNDEKİ GİBİ YAPILSIN

Başkan Mustafa As, şöyle devam etti, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin Ergene İlçesinde (J) plakalarla ilgili 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan ihalenin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü daha önce 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan (J) plaka ihalesi ile bir plazanın bedeli o günkü şartlarda yaklaşık 65-70 bin TL’lere kadar çıkmıştır. Fakat şimdi bakıyorum da aylık kiralama ile çok cuzi rakamlar ile yaklaşık 200 TL’den 10 yıllık kiralama ile ihaleye çıkarılmak istenmektedir. Yapılacak bu ihale esnafımızda tedirginlik yaratmaktadır. Eğer o ilçede (J) plaka ihtiyacı varsa ihale yapılsın biz ona karşı değiliz ama ihalenin şekline karşıyız. Bu yanlıştan bir an önce dönülüp ya oradaki ihtiyaca Çorludan takviye yapılarak yetmiyorsa Çerkezköy öğrenci servis araçları ile tamamlanıp sorunun giderilmesi ya da daha önce 30 Aralık 2015 tarihli (J) plaka ihalesi gibi yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

SÜRELİ HALE GELEN İHALELERİ SÜRESİZ HALE DÖNÜŞTÜRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

As, süreli ihaleleri süresiz hale dönüştürmek için Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma başlattıklarını da kaydederek, “ T plakalarda daha önce Çerkezköy İlçemizde hizmet veren 19 taksi durağı ve 112 kişiyi kapsayan taksici esnafımızın o dönemin mevcut Belediye Meclisi ve Encümen karaları ile 2008 yılında 3 yıllık 2011 yılında ve bunu takip eden yıllarda 10 yıllık süre ile ihaleleri gerçekleştirilmiştir. Tabi ki bu süreçlerin yavaş yavaş sonuna gelindiğinde esnafımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak için Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yapılıp daha önce süresiz olan esnafımızın bu haklarının yapılan ihalelerle süreli hale getirildiğinden tekrardan eski haline (süresiz) dönüştürülmesi için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. İnşallah bu çalışmalarla ilgili iyi bir sonuç alacağımıza tabi ki esnafımızın mağduriyetinin giderileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10