Akay: 5. durağımız Fatih Mahallesi

Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kadınlardan gelen yoğun talep üzerine Bağlık Mahalle Evi'ne 5 adet dikiş ma

Çerkezköy 9.10.2018 17:44:00 0
Akay: 5. durağımız Fatih Mahallesi

5. DURAK FATİH MAHALLESİ

Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle evleri projesine ilk olarak Veliköy Mahallesi’nde başlanıldığını hatırlatarak “Daha sonra Kızılpınar Mahalle Evimizi oluşturduk. Ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizi açtık. Sonrasında da Bağlık Mahalle Evimizi kurduk. Mahalle Evleri projesi kapsamında 5. durağımız ise Fatih Mahallemiz olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

15 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ İTİBARİYLE DİKİŞ NAKIŞ KURSU BAŞLAYACAK

 

Akay, Bağlık Mahalle Evi’nde Okuma-Yazma, Rölyef, Takı Tasarım, Hediyelik Eşya, Bağlama ve Gitar kurslarının devam ettiğini ifade ederek; “Kadınlarımızdan gelen yoğun talep üzerine Bağlık Mahalle Evimize 5 adet dikiş makinesi aldık. 15 Ekim Pazartesi günü itibariyle Dikiş Nakış kursumuz da başlayacak. Şimdiden kursiyer sayısı 30’a ulaştı. Bağlık Mahalle Evi çatısı altında bir araya gelen kadın sayımız her geçen gün daha da artıyor. Kadınlarımızın bu ilgisi bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

BOŞ ZAMANLARINI DAHA FAYDALI BİR ŞEKİLDE KULLANABİLECEKLER

 

Akay, konuşmasında kadınların yanı sıra Bağlık Mahalle Evi bünyesinde çocuklar için de faaliyetler gerçekleştirileceğini belirtti. Bağlık Mahalle Evi bünyesinde bir de Bilgisayar Odası oluşturacaklarını belirten Akay; ‘’Böylece Kızılpınar Mahalle Evimizde olduğu gibi burada da çocuklarımız Bilgisayar Odası’nda ödevlerini yapabilecek ve ders çalışabilecekler. Boş zamanlarını daha faydalı bir şekilde kullanabilecekler” dedi.

ATATÜRK TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

Akay, konuşmasının ardından Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından hazırlanan el işi ürünleri inceledi. Programda Başkanımız Akay’a bir de Atatürk tablosu hediye edildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10