Balık fiyatları düştü, balıkçıların yüzü güldü

Geçtiğimiz günlerde denizlerde aşırı rüzgar nedeniyle tezgahlara fazla balık çıkmaması ile birlikte balık fiyatları yüzde yüz oranında yükselince  balık alanların sayısı yok denecek kadar a

Çerkezköy 9.10.2018 19:13:00 0
Balık fiyatları düştü, balıkçıların yüzü güldü

FİYATLAR DÜŞTÜ

Çerkezköylü Karadeniz Balıkçısı Satış Müdürü Volkan Biber, “ Denizlerde aşırı rüzgar yok olunca teknelerin balığa çıkmaya başlamasıyla tezgahlara bol balık çeşidi gelmeye başladı. Bununla birlikte fiyatlar da yarı yarıya düştü. Balık fiyatı ne kadar ucuz olursa bizim satışlarımız da çok oluyor. Biz Çerkezköylü balıkçılar olarak yıllardır az bir karla halkımızın bol balık yemesini sağlıyoruz” dedi.

 

SEYYARLAR İŞLERİMİZİ ENGELLİYOR

 

Volkan Biber; ‘’Balık bollaştığında fiyatlar düşünce seyyar balıkçılar şehir içinde bir köşe başını tutarak balık satıyor. Aslında onların bu şekilde satış yapmaları yasak olmasına rağmen kimse engel olmuyor. Bizler her birimiz vergi mükellefiyiz, kira ödüyoruz ve halkımıza yaz kış hizmet veriyoruz. Seyyarlar öyle mi değil. Bizlerin işlerine engel olan seyyar balıkçılarla gerekenin yapılmasını istiyoruz”diye konuştu. Volkan Biber palamut’un 13 -15 TL’ye hamsinin de 10-15 TL’ye düştüğünü de belirtti.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10