Takım Başkanları Toplantısı düzenlendi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında "Takım Başkanları Toplantısı" İstanbul Teknik Ünive

9.10.2018 19:26:00 0
Takım Başkanları Toplantısı düzenlendi

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında "Takım Başkanları Toplantısı" düzenlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ve Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yürüttüğü YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı'nda Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'da Takım Başkanı olarak görev aldı.

 

ÜNİVERSİTELERİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

 

Türkiye’deki üniversitelerin kalitesinin artırılması ve standartların yükseltilmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından düzenlen 'Takım Başkanları Toplantısı'nda, Kalite ve denetleme süreçlerinde yetkin bir kurul olan ve değişen dünyaya uyum sağlayacak nitelikte bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip mezunlar yetiştirilmesini, üniversitelerin nitelikli araştırma ve yönetim alanlarına odaklanması ve ilerlemesi hedeflendiği kaydedildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yürüttüğü YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında düzenlenen  toplantıya Trakya Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı. 

 

"FAKÜLTEMİZ ULUSLARARASI AKREDİTASYON SAHİBİ OLDU"

 

'Takım Başkanları Toplantısı'nın ikinci günü ise İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlendi. Düzenlenen toplantıda, Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programlarını akredite eden, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Accreditation Board for Engineering and Technology, Inc. (ABET) ile Türk üniversitelerinin akreditasyonu ile ilgili bilgi verildi. YÖKAK Takım Başkanlığı’na seçilen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversitemiz bundan yaklaşık iki yıl önce akreditasyon ve kalite süreçlerine hızlı bir giriş yaptı. Bu noktada Fen Fakültemizin Biyoloji ve Kimya bölümleri ile Tıp Fakültemiz uluslararası akreditasyon sahibi oldu. Toplam kalite süreçlerinde gelişme sağlamak için İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığında bir ekip tarafından bir dizi kontrol sürecinden geçtik. Bu süreçte üniversitemizin misyon ve vizyonunu yeniden ele aldık, ülkemizin 2023 hedeflerine yönelik projeksiyonlar geliştirdik. Bugün bu süreçlerden elde ettiğimiz birikimleri diğer üniversitelerle paylaşmak ve gelişmelerine katkı sağlamak için YÖKAK tarafından böyle bir görev tevdi edildi. Bizler de tüm gücümüzle bu görevi yerine getirmek için çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10