Türkçe konuşan girişimciler Tekirdağlı girişimcilerle buluştu

20. TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ve İkili İş Görüşmeleri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı. TOBB öncülüğünde yapılan etkinlikler kapsamında heyet ile

Tekirdağ 10.10.2018 16:33:00 0
Türkçe konuşan girişimciler Tekirdağlı girişimcilerle buluştu

 

BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK

 

Tekirdağ’ın sosyal ve ekonomik hayatına dair bilgileri içeren sunumun yapılması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay yaptı. 21 ülkeden gelen yaklaşık 50 iş insanını girişimciyi, Türk iş insanları ile girişimcileri buluşturmaktan, oda olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Günay; ‘’Tekirdağ programını Tekirdağ Ticaret Borsası ile birlikte organize ederek hayata geçiyoruz’’ dedi. 

 

ÜLKELER DEĞİL, ŞEHİRLER MARKA HALİNE GELİYOR

 

Dilde, fikirde ve işte birlikteliğin öneminin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Günay; ‘’Bakın, dünyada yeni 2 önemli trend var. Birincisi; şehirler artık ülkelerin önüne geçti. Ülkeler değil, şehirler marka haline geliyor. İkincisi de ABD Merkez Bankası’nın son dönemde aldığı kararlar. ABD Merkez Bankası faizleri artırınca dolaşımdaki para azalıyor. Düşürünce dolaşımdaki para artıyor. Para az olunca iş yapma ve ticaret yapma şansı yükseliyor. 2008’deki krizde ABD sıfır faizle para dağıttı ama şimdi tekrar parayı sıkılaştırdı. Bu da ticaret yapmanın önündeki engellerden biri olarak karşımıza çıkıyor’’ dedi.

 

ÇOCUKLARINIZI, YAKINLARINIZI GİRİŞİMCİ OLMAYA ÖZENDİRİN

 

‘’Çocuklarınızı, yakınlarınızı girişimci olmaya özendirin’’ diyen Günay ‘’Nedeni ise, girişimcilik sayesinde ticaret ve üretimle zenginleşebiliriz. Eskiden büyüklerimiz ‘icat çıkarma başımıza’ derlerdi, ama artık günümüz icat çıkarma devri. Türk girişimcileri ulusal ve uluslararası yaptıkları girişimlerle dünya ile rekabette avantajlı tarafta yer alıyorlar, inanıyoruz ki almaya da devam edecekler’’  dedi.

 

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kırgızistan, Gürcistan, Afganistan, Özbekistan, Rusya, Bulgaristan, İran, Arnavutluk, Makedonya, Kerkük Türkmenleri, Batı Trakya Türkleri tarafından Başkan Günay’a hediyeler takdim edildi. Toplantının ardından heyet Tekirdağ Ticaret Borsası’nı ziyaret ettikten sonra Asyaport’u ziyaret eti. Koleksiyon Mobilya’yı da ziyaret eden heyet Tekirdağ TSO üyeleri ile bir araya gelerek ikili iş görüşmelerinden bulundu.

Haber: Mayil SEYMEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10