16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde panel düzenlenencek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu'nun başkanlığında `İklim ve GÄ

Tekirdağ 10.10.2018 17:41:00 0
16 Ekim Dünya Gıda Günü

 

 

GÜNÜMÜZDE BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

 

Günümüzde büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi, güvenliği ve israfı ile açlık konularına dikkat çekmek amacıyla gerçekleşecek olan panelde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilal Bilgin ve Prof. Dr. Fatih Konukçu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Daire Başkanı Zir. Yük. Müh. Hacı Aslan'ın konuşmacı olarak katılacak. Panelde sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme ve yanlış algılar, iklim değişimi sürecinde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvencesi, açlığın sebepleri ve Türkiye ile dünyadaki durumu, iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkileri konuları tartışılacak.

 

HERKESİN GÖREVİ

 

Dünyadaki iklim değişikliği sebebiyle gıdanın sağlıklı üretimi ve ulaşımında büyük sorun yaşandığını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu durumu düzeltmek hem kurum hem de vatandaşlar olarak herkesin görevi olduğunu belirtti.

 

TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUM

 

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yürüttükleri çalışmalarda üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Albayrak;
‘’16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde düzenleyeceğimiz İklim ve Gıda panelinde iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkilerinin daha da görünür olmasını amaçlıyoruz. Ben bu önemli panele tüm vatandaşlarımızı bekliyorum" dedi.

 

1945'TEN BU YANA KUTLANIYOR

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutluyor. FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde; gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak bugün de büyük önem arz eden açlık ve gıda israfı konularına dikkat çekilmeye çalışılıyor. Dünya Gıda Günü'nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanıyor.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10