Türkçe konuşan girişimciler Çorlu'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 20. TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ve İkili İş Görüşmeleri kapsamında 13 farklı ülkeden yaklaşık 31 Türkçe konuşan far

Çorlu 11.10.2018 15:46:00 0
Türkçe konuşan girişimciler Çorlu

Tarım, inşaat, gıda, eğitim, otomotiv, mobilya, bilişim ve tekstil gibi farklı iş kollarıyla ilgilenen yabancı girişimcilerin odamız üyeleri ile fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda  açılış konuşmasını Çorlu TSO  Meclis Başkanı Erdim Noyan yaptı.  Noyan; “Balkanlar,  Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya gibi ülkelerde yaşayan ve Türkçe konuşan siz değerli dostlarımızla ticari ilişkilerin ötesinde tarihe dayanan çok önemli duygusal  bir bağımız var. Firmalarımızın yurt dışına açılırken karşılaştıkları en önemli sorunlardan birisi, güvenilir iş ortakları bulamamalarıdır. Türkçe konuşan coğrafyanın en saygın ve güvenilir iş insanlarını bir araya getiren bu toplantı, üyelerimizin güvenilir iş ortaklıkları kurması anlamında da çok önemli bir platformdur.  Dünya coğrafyasında oldukça stratejik bir öneme sahip olan Türkiye, tüm dünyada yaşanan siyasal ve ekonomik krizlere rağmen huzur ve istikrarla büyüyen bir ülkedir” dedi.

 

AVRUPA’NIN  EN BÜYÜK 5 EKONOMİSİNDEN BİRİ

 

Son 10 yılda Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin de etkisiyle büyük bir dönüşüm gerçekleştiren ve pek çok alanda yapısal reformları hayata geçiren Türkiye’nin, dünyanın 17’nci; Avrupa’nın ise en büyük 5 ekonomisinden biri olduğunu kaydeden Noyan; ‘’200’den fazla ülkeye 158 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya’ya açılan bir kapı konumunda olan Türkiye, 4 saatlik uçuşla dünya ekonomisinin dörtte birini oluşturan geniş bir pazara erişim fırsatı sunmaktadır. Bu durum ticaret ve doğrudan yabancı yatırımlar konusunda ülkemizi benzersiz kılmaktadır. Türkiye’de yaklaşık 35 bin yabancı sermayeli firmanın 130 milyar doları aşkın yatırımı bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ekonomisini 2,5 kat büyütmeyi hedefleyen bir Türkiye var. İş dünyası temsilcileri olarak biz de hep birlikte küresel ticaretin önündeki engelleri kaldırmak, daha fazla üretim, ticaret ve istihdamla ülke ekonomilerimizi büyütmek için çalışmamız gerekmektedir’’ dedi.  

 

EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİMİZ, GİRİŞİMCİ KARAKTERİMİZ VE CESARETİMİZDİR

 

Günümüzde sadece teknolojide değil, ekonomik ve sosyal alanlarda da hızlı bir değişim yaşandığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, ‘’Bu küresel boyuttaki değişime ayak uydurmak ve refah seviyesini arttırmak, girişimcilik olgusuna gereken önemin verilmesiyle mümkün olacaktır. Çünkü girişimcilik bireysel olarak kişilerin başarılı olmasının yanı sıra milli ekonominin gelişimine de katkıda bulunacaktır. Büyümenin tetikleyicisi özel sektördür ve özel sektörü oluşturan ve yaşatanlar da girişimcilerdir. Ülke olarak içinde bulunduğumuz şartlar son derece zorlayıcı olmakla birlikte bizleri bu zorluklardan bir nebze olsun uzaklaştıracak çeşitli yöntemlerin olduğuna inanıyorum. Bence ülke olarak en önemli zenginliğimiz, genlerimize işlemiş olan girişimci karakterimiz ve cesaretimizdir. Türkiye’de girişimciliği kuvvetlendirmenin Türk ekonomisini kuvvetlendirmek olduğuna inanıyorum. Eğitim ve girişimcilik uzun vadede Türkiye’yi olumlu yönde etkileyecek en önemli iki kaldıraç olacaktır. Ülkemizi, şehrimizi büyütmenin yolu da girişimci sayımızı arttırmaktan, yeni yatırımlar için cazibe merkezleri yaratmak ve şirketlerimizi büyütmekten geçiyor. Ortaya koyacağımız yeni vizyon doğrultusunda yerel kabiliyetlerimiz ve değerlerimizi etkin ve verimli bir şekilde kullanarak hem kentimizi hem de ülkemizi yeni hedeflere taşımaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum’’ dedi.

 

TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER TÜRKİYE'NİN SINIRLARI DIŞINDAKİ GÜCÜDÜR

 

Türkçe konuşan girişimcilerin Türkiye'nin sınırları dışındaki gücü olduğunu ifade eden Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı; ‘’Sizler Türkiye ile ülkeleriniz arasında sağlam bir köprü oluşturuyorsunuz. Türkiye bugün büyük iç pazarı ve rekabetçi endüstrisi ile sayısız fırsatlar sunmakta. Türkiye şimdiden hızla büyüyen ve dönüşen ekonomisi, dinamik nüfusu ve en önemlisi de cesur müteşebbisleriyle bölgesinin ve dünyanın önemli aktörlerinden birisi haline gelmiş durumdadır. Aslında Türkiye’nin ekonomik dönüşümünün izlerini 1980’lere kadar götürebiliriz. Son 30 yılda attığımız adımlarla, Türkiye kırsal ekonomiden sanayi ekonomisine geçmiştir. O zamanlar yılda 5 milyar dolar ihracat yaparken, bugün haftada 5 milyar dolar ihracat yapar hale geldik. İhracatımızın yüzde 90’nını tarım ürünleri oluştururken, şimdi ise yüzde 90’dan fazlası sanayi ürünleri haline geldi” dedi.

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10