Pehlivan: Faizci kapitalist düzenle yönetiliyoruz

Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde ülkede yaşanan ekonomik krize değinen Pehlivan, ülkenin 16 yı

Çerkezköy 11.10.2018 17:08:00 0
Pehlivan: Faizci kapitalist düzenle yönetiliyoruz

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi ve İl sekreteri Oktay Çamlıca Çerkezköy Haber Gazetesine ziyaret gerçekleştirerek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

“ADİL DÜZENE GEÇMEMİZ GEREKİYOR”

 

Ziyarette son dönemlerde ülkede yaşanan ekonomik krize değinen Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan krizden çıkış yolunun reçetesini de açıkladı. Pehlivan “ Kapitalist düzenin faiz ve vergi düzenini iptal etmeden bu işi düzeltemeyiz. 16 yıldır Türkiye faizci kapitalist düzenle yönetilmektedir. Kısaca bu düzen emeği gasp eden bir düzendir. Bu düzenden kurtuluşun yolu ise adil düzene geçmektir” dedi.

 

“YABANCI ŞİRKETLERDEN FİKİR ALMAK YANLIŞTIR”

 

Hükümetin idaresini bir yabancı şirkete emanet etmesini doğru bulmadığını kaydeden Pehlivan “ Bu kısaca ekonomiyi biz yönetemiyoruz demektir. Buna rağmen Türkiye’de yüzden fazla üniversite ve 5 binden fazla akademisyen varken Türk insanına neden güvenilmez. Kapitalist düzende kuvveti esas alan yönetim tarzlarında sürekli hata ürer. Hata üreyince o hatayı düzelteyim diye hareket edince daha büyük hata meydana gelir. Çünkü bu düzenin kendisi hata üretmeye müsaittir ve çaresi de daha büyük hata yaparak aranıyor. Yabancı şirketlerden fikirler yardım almak yanlıştır.

 

“1 TRİLYON 153 MİLYAR TL BORCUMUZ VAR”

 

Üretim ekonomisi olmadan borca dayalı iktisadi düzenle olayın çözülemeyeceğini kaydeden Pehlivan “ Borç alıyorsan emir alıyorsun demektir. Türkiye’nin 1 trilyon 153 milyar TL borcu var. 2018 bütçesini incelemediğimizde 762 milyar TL harcama yapıp devleti idare edebilirim demiş. 65 milyar zaten açık var ve bu paranın 72 milyar TL’si faize gidiyor. Sonuca bakıyorsunuz bütçenden fazla borç çıkıyor. Şuanda ise 240 milyar ödeme yapması gerekiyor. Nereden bu parayı bulacak. Ülkemizin yüzde 60’ı fakirleştirilmiştir. Bu fakirliğin ortadan kalkması acilen bütün israfların durdurulması gerekiyor. İsrafa gidecek paraları bloke edip de yatırıma yönelttiğimizde 50-60 milyar TL’lik kaynak oluşabiliyor” diye konuştu.

 

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZ OLACAKTIR”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘Saadet Partisi 11 ilçe ve Büyükşehir’de 31 Mart yerel seçimlerinde aday çıkaracak mıdır? ‘sorusunu yöneltmesi üzerine konuşan Pehlivan “Türkiye’de bin 500’e yakın Belediye Başkanı seçilecektir. Tekirdağ merkez ve ilçelerinde belediye başkan adaylarımız elbette ki olacaktır” dedi.

 

“ADİL DÜZENİ HALKIMIZA ANLATACAĞIZ”

 

‘Vatandaşların Saadet Partisine oy vermek için beş ana sebebi açıklar mısınız?’ sorusunu cevaplayan Pehlivan “İnsanların doğuştan gelen beş temel hakları vardır. Bunlar mal, can, akıl, nesil ve dindir. Bunların adaletli bir şekilde yönetilmesini teklif eden program saadet partisinin programıdır. Bunu insanımız anladığı zaman Saadet Partisine oy verebilir. Anlaşılması için insanımıza gidip bunları atlatmaya çalışmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde de kapı kapı, sokak sokak dolaşarak yıllardan beri anlattığımız adil düzeni halkımıza anlatacağız. Hepimiz aynı gemideyiz. Bugün bu gemi su almaktadır. Amacımız  gemiyi su almaktan kurtarmak ve ülkede yaşanan ve gemide yaşatılmak istenen kaosu kargaşayı önlemektir. Kaos olursa geminin batması kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10