''Tekirdağ bitki florası açısından zengin bir bölge''

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Hayrabolu, Malkara, Şarköy ve Süleymanpaşa'dan hibe desteği almaya hak kazanan 11 genç çiftçiye arı ve arıcılık ma

Tekirdağ 12.10.2018 10:53:00 0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik faaliyete geçirilen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 2018 yılında hibe sözleşmesi imzalayan 11 genç çiftçinin "arı yetiştiriciliği ve bal üretimi" projesi uygulamaya hak kazandı.  Bu kapsamda Hayrabolu, Malkara, Şarköy ve Süleymanpaşa’dan hibe desteği almaya hak kazanan 11 genç çiftçiye arı ve arıcılık malzemeleri Malkara Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle verildi.

 

 

ÖNCEKİ GÜN DÜZENLENDİ
 

 

Önceki gün düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Güneş Aytaç ve İl Şube Müdürleri ile destek almaya hak kazanan Genç Çiftçiler katıldı.

 

 4 MİLYON 710 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI

 

Törende yapılan konuşmalarda Arıcılar Birliği Başkanı Güneş Aytaç Genç Çiftçilere ve Arıcılığa verilen desteklerden dolayı teşekkür ederken, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ise projenin 2016 yılında başladığını ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildiğini ifade ederek, 2016 yılında 142, 2017 yılında 151 ve 2018 yılında da 157 genç çiftçiye toplamda 4 milyon 710 bin TL hibe desteği sağlandığını kaydetti.

 

30 BİN LİRA DEĞERİNDE KOVAN VE ALETLERİ İLE BİRLİKTE VERİLDİ

 

 İlçelerde büyük baş ve küçükbaş hayvancılığa yönelik olarak hibe desteklerinin sağlandığını belirten Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da; ‘’Yine mantarcılık, seracılık üzerine destekler sağlandı. Bugünde kişi başı 30 bin lira değerinde kovan ve aletleri ile birlikte 11 genç çiftçimize vereceğiz’’ dedi.

 

ARICILIĞA UYGUN BİR BÖLGE

 

Tekirdağ  bölgesinin ayçiçeği açısından ve diğer bitki florası açısından zengin bir bölge olduğunu belirten Vali Ceylan, ‘’Arıcılığa uygun bir bölge. Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Saray ve Süleymanpaşa ilçelerimizde arıcılık oldukça gelişiyor. Ama yeterli değil. Arıcılıkta asıl önemli olan Gezginci arıcılıktır. Bunun geliştirilmesi lazım. Sadece bir bölgede bu işi yürüttüğümüz zaman hem gelir açısından hem de verimlilik açısından tam istediğimiz seviyeye ulaşamıyoruz.   İnşallah verilen bu desteklerle arıcılık gelişir ve bölgemizde ayrı bir gelir kaynağı olur’’ şeklinde konuştu.

 

11 GENÇ ÇİFTÇİYE BELGELERİ VE HİBE EDİLEN ARICILIK MALZEMELERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Vali Ceylan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca tarafından hibe destek almaya hak kazanan 11 genç çiftçiye belgeleri ve hibe edilen arıcılık malzemeleri verildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10